Rusya Federasyonu Ulusal Günü kutlandı

İstanbul Başkonsolosu Podelyshev, "Rusya her zaman, barış ve dostluk çerçevesinde uzatmış olduğu eli karşılamaya hazır olan kişilere el uzatmaya, zor zamanlarda desteğine ihtiyacı olan kişilere yardımcı olmaya hazırdır. Biz bunu bugün de yapmaya hazırız." dedi.

Google Haberlere Abone ol
Rusya Federasyonu Ulusal Günü kutlandı
Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Podelyshev, Türkiye'de Rusya'ya karşı sıcak ve samimi dostluk duygularını içtenlikle ifade eden birçok insanın var olduğunu bilmenin, bunu hissetmenin çok duygulandırıcı olduğunu belirterek, " Bu bir tesadüf değildir. Ülkelerimizin insanlarını birçok ortak kültürel değer, gelenek, zengin manevi miras ve koparılması zor dostluk bağları birleştirmektedir." dedi.

Rusya Federasyonu Ulusal Günü resepsiyonu, Conrad Otel'de gerçekleştirildi. Başkonsolos Podelyshev, resepsiyon için gelen konuklarını salon girişinde karşılayarak, onlarla yakından ilgilendi.

Podelyshev, burada yaptığı konuşmada, 12 Haziran gününün Rusya tarihinde önemli bir gün olarak yerini aldığını söyledi.

"Bu günde bizler bin yıllar süren tarihe sahip ülkemizin, bizim vatanımızın bayram gününü kutluyoruz" diyen Podelyshev, zengin ve çok çeşitli kültüre sahip, yüzlerce farklı milleti ve etnik kökenli insanları muazzam büyüklükteki topraklarında barındıran, birleştiren Rusya'nın gününü kutladıklarını dile getirdi.

Aynı zamanda, çok farklı dini toplulukların bir arada, barış içerisinde komşuluk ettikleri Rusya'nın gününü kutladıklarını vurgulayan Podelyshev, bugünün sadece Rus vatandaşların bayramı olmadığını, aynı zamanda, yurt dışında yaşayan tüm yurttaşlarıyla, milyonlarca kişiden oluşan tüm Rus dünyasıyla Rusya'nın dostu olan tüm arkadaşlarının bayram günü olduğunu anlattı.
Başkonsolos Andrey Podelyshev, şöyle konuştu:

"Burada, Türkiye'de Rusya’ya karşı sıcak ve samimi dostluk duygularını içtenlikle ifade eden birçok insanın var olduğunu bilmek ve hissetmek gerçekten çok duygulandırıcı. Bu bir tesadüf değildir. Ülkelerimizin insanlarını birçok ortak kültürel değer, gelenek, zengin manevi miras ve koparılması zor dostluk bağları birleştirmektedir. Biz bu ortak duygularımıza büyük önem ve değer veriyoruz."

Son 25 yıl içerisinde Rusya'nın, demokrasi ve piyasa ekonomisinin inşaatında büyük adım ve ilerleme kaydettiğini dile getiren Podelyshev, ülkesinin aynı zamanda, çağdaş ve dinamik olarak gelişen bir devlet olarak kendini kanıtladığını belirtti.
Podelyshev, şöyle devam etti:

"Biz Rus devlet yapısının özünü ve manevi temellerini yitirmedik ve sarsıntısız olarak korunmasını başardık. Rus halkının tarihsel ittifakını, yüzyıllara dayanan geleneklerini, vatanımıza karşı sadakati, ülkemizin özgürlüğünü ve bağımsızlığını savunma ve koruma konusunda tam olarak hazır olma şerefini muhafaza ettik. Ülkemizin yüce tarihi, yurdumuzun zengin uygarlık ve medeniyet mirası günümüzde de Rus vatandaşlarımızı yeni açılımlara, zirvelere ve zaferlere teşvik etmekte, ilham vermektedir. Biz kendi tarihimizi, tüm aydınlık ve karanlık sayfalarıyla birlikte ayrıntılı olarak hatırlıyoruz. Bu da bizim başarılı bir şekilde ilerlememizin en önemli teminatıdır. Rusya her zaman, barış ve dostluk çerçevesinde uzatmış olduğu eli karşılamaya hazır olan kişilere el uzatmaya, zor zamanlarda desteğine ihtiyacı olan kişilere yardımcı olmaya hazırdır. Biz bunu bugün de yapmaya hazırız."

Rusya'nın günü olan bu milli bayramda barış, iyilik ve mutabakat içerisinde en derin ve samimi dileklerini bir kez daha iletmek istediğini kaydeden Podelyshev, "Hep birlikte hayatımızı daha iyi, dünyamızı daha istikrarlı ve güvenilir, ülkelerimizi daha refah ve güçlü yapacağımızdan eminim. Bayramımız kutlu olsun, saygıdeğer dostlarım. Rusya'nın günü kutlu olsun" şeklinde konuştu.

Resepsiyona, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Bulgaristan Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Angel Angelov, Anadolu Ajansı İstanbul Haberleri Editörü Hüseyin Altınalan, yabancı misyon şefleri ve çok sayıda davetli katıldı.





 

Yorumlar