Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matvienko İran'da

- İran Meclis Başkanı Laricani: "İran ve Rusya son yıllarda ekonomi, siyasi ve güvenlik konularında güçlü ilişkiler kurdu"

Google Haberlere Abone ol
Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Matvienko İran'da

TAHRAN (AA) - İran Meclis Başkanı Ali Laricani, ülkesini ziyaret eden Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matvienko ile bir araya geldi.

Başkent Tahran'daki İran Meclisi binasında gerçekleşen görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Laricani, "İran ve Rusya son yıllarda ekonomi, siyasi ve güvenlik konularında güçlü ilişkiler kurdu. Rusya Federasyon Konseyi Başkanı'nın İran ziyareti, ticari, siyasi, parlamentolar arası ve güvenlik konularındaki işbirliğinin arttırılması noktasında önemlidir." ifadelerini kullandı.

Demiryolu taşımacılığı ve enerji alanında iş birliği için görüşmeler gerçekleştirdiklerini belirten Laricani, uluslararası sahada bazı değişikliklerin meydana geldiğini, bölgesel konularda iki ülkenin ortak düşüncelere sahip olduğunu söyledi.

Rusya Federasyon Konseyi Başkanı Valentina Matvienko da nükleer müzakerelerde varılan anlaşmanın sanayi ve teknoloji alanlarında ilişkilerin gelişmesinin önünü açtığını dile getirerek, "İki ülke liderlerinin kararlaştırdığı, teknoloji, ticaret ve kültürel alanındaki işbirliğinin geliştirilmesiyle ilgili çabalarımız sürmektedir." diye konuştu.

Matvienko'nun Tahran temasları kapsamında İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Dışişleri Bakanı Cevad Zarif ile görüşmesi bekleniyor.


Yorumlar