Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Belarus'ta

- Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Belarus'ta mevkidaşı Makey ve Devlet Başkanı Lukaşenko ile görüştü

Google Haberlere Abone ol
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov Belarus'ta

MİNSK (AA) - Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makey, Minsk ve Moskova'nın ABD'nin Romanya'daki füze savunma kalkanını aktif hale getirmesine karşı önlem alınması için ortak çalışma yürüteceğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, temaslarda bulunmak üzere gittiği Minsk'te, Belaruslu mevkidaşı Makey ile görüştü.

Görüşmenin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Makey, NATO'nun Belarus'a komşu ülkelerde askeri varlığını artırmasından endişe duyduklarını, bu durumu kendileri için potansiyel bir tehdit olarak gördüklerini ifade etti.

Makey, Lavrov'la görüşmesinde bu konuyu değerlendirdiklerini kaydederek, "Rusya ve Belarus olarak buna karşı gerekli önlemleri birlikte geliştireceğiz." dedi.

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov ise, NATO'nun Doğu Avrupa'da askeri hareketliliğini artırmasının gerginliği tırmandırdığını savunarak, "Bu çıkmazdan geri dönülmesi için yapıcı ruh halimizi koruyoruz. Ancak Batı'nın kendi oluşturduğu suni zorlukları gündeminden çıkarması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Lavrov bu görüşmesinin ardından Belarus Devlet Başkanı Aleksandır Lukaşeviç tarafından kabul edildi.

Görüşmede, Avrasya Ekonomik Birliği ve Bağımsız Devletler Topluluğu'nda iş birliği ve entegrasyonun geliştirilmesi gibi konular ele alındı.




Yorumlar