Rumeli Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalandı

- TETESFED Yeşilyurt: - "Ulusal yeterlilik projesinde bundan sonra İstanbul Rumeli Üniversitesi ile birlikte çalışacağız. Buradan alınacak belgelerle elektrik ve elektronik mezunu bir kişi Türkiye'de ve Avrupa'da iş yapabilecek"

Google Haberlere Abone ol
Rumeli Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzalandı

İSTANBUL (AA) - İstanbul Rumeli Üniversitesi ile Türkiye Elektrik Elektronik ve Benzerleri Teknisyenleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu (TETESFED) arasında iş birliği anlaşması imzalandı.

İstanbul Rumeli Üniversitesi Silivri Yerleşkesi'nde düzenlenen törende, İstanbul Rumeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Salih Aynural ile TETESFED Başkanı Osman Yeşilyurt, iş birliği protokolü imzaladı. Prof. Dr. Aynural, törende gazetecilere açıklama yaptığı açıklamada, "Yeterlilik noktasında İstanbul Rumeli Üniversitesi olarak bu projeye katkıda bulunmak istiyoruz. Burada Avrupa stantlarına uygun bir hale gelen bir belgelendirme olacak. Federasyonumuzun arkasında olacağız. Hayırlı uğurlu olsun." dedi.

TETESFED Başkanı Yeşilyurt ise, ulusal yeterlilik projesinde bundan sonra İstanbul Rumeli Üniversitesi ile birlikte çalışacaklarını belirterek, "Bu büyük bir proje. Ülkemizde ilk defa elektrik ve elektronik dalında mesleki yeterlilik projesi verilecek. Buradan alınacak belgelerle elektrik ve elektronik mezunu bir kişi Türkiye'de ve Avrupa'da iş yapabilecek." diye konuştu.

Yorumlar