Ruhani'nin kardeşine yolsuzluk suçlaması

- Tahran Devrim Mahkemesi Başkanı Gazanferabadi, bir yolsuzluk dosyasına adı karıştığı iddia edilen Cumhurbaşkanı Ruhani'nin kardeşi ve özel danışmanı Feridun'un en az müebbet hapis istemiyle yargılanabileceğini söyledi

Google Haberlere Abone ol
Ruhani'nin kardeşine yolsuzluk suçlaması

İSTANBUL (AA) - Tahran Devrim Mahkemesi Başkanı Musa Gazanferabadi, ülkede soruşturması devam eden yolsuzluk dosyasına adı karıştığı iddia edilen Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin kardeşi ve özel danışmanı Feridun'un en az müebbet hapisle yargılanabileceğini belirtti.

Yarı resmi Besic Haber Ajansı'na konuşan, Tahran Devrim Mahkemesi Başkanı Musa Gazanferabadi, Devrim Muhafızları Ordusu İstihbarat Birimi'nin de soruşturmaya dahil olduğu bir bankacılık yolsuzluğu dosyasıyla ilgili bilgi verdi.

Cumhurbaşkanı Ruhani'nin kardeşi Hüseyin Feridun'un adının da yolsuzluk dosyasında geçtiğini aktaran Gazanferabadi, "Dosya hakkında tam olarak bilgi sahibi değilim ancak Hüseyin Feridun'un bu yolsuzluk şebekesiyle bağlantısı olduğuna ilişkin bilgiler mevcut." dedi.

Söz konusu yolsuzluk dosyasıyla ilgili ciddi girişimlerde bulunulması gerektiğini aksi takdirde ülkedeki yetkililer ve memurların yolsuzluk konusunda cesaretleneceğine dikkati çeken Gazanferabadi, "Cumhurbaşkanı, kardeşi için en az müebbet hapis isteminde bulunmalı." ifadesini kullandı.

Bir süre önce ortaya çıkarılan bankacılık yolsuzluğuyla ilgili devlete ait bankalardan Millet Bankası'nın astronomik maaş skandalı nedeniyle görevinden azledilen eski Genel Müdürü Ali Restgar, 19 Temmuz'da Devrim Muhafızları istihbarat birimleri tarafından gözaltına alınmıştı. Devrim Muhafızları Komutanı Muhammed Ali Caferi de Restgar'ın hem astronomik maaş alan müdürler arasında bulunması hem de büyük bir yolsuzluğa karıştığı gerekçesiyle gözaltına alındığını açıklamıştı.

İran'da üst düzey devlet yetkililerinin maaş bordrolarının basına sızdırılmasıyla üst düzey devlet yetkililerinin ciddi ekonomik sorunların yaşandığı ve işsizliğin en yüksek seviyede bulunduğu bir dönemde, almaları gereken maaşın 50 kat fazlasını aldığı ortaya çıkmıştı. Yüksek maaş aldıkları ortaya çıkan birçok üst düzey yetkili görevden alınmış bazıları da istifa etmişti.

Yorumlar