RTÜK'ten açıklama:

- "TBMM tarafından seçilen RTÜK üyelerinin ve Üst Kurul tarafından atanan başkan yardımcılarının FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu tamamen bir iftira ve yanıltmadan ibarettir"

Google Haberlere Abone ol
RTÜK'ten açıklama:

ANKARA (AA) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nca (RTÜK), bazı yayın organlarında çıkan haberlere ilişkin, "TBMM tarafından seçilen RTÜK üyelerinin ve Üst Kurul tarafından atanan başkan yardımcılarının FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu tamamen bir iftira ve yanıltmadan ibarettir." açıklaması yapıldı.

RTÜK tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı yayın organlarında, Kurul'a yönelik bilgi ve belgeye dayanmayan ve gerçek dışı haberlerin yer aldığına işaret edildi.

Açıklamada, "TBMM tarafından seçilen RTÜK üyelerinin ve Üst Kurul tarafından atanan başkan yardımcılarının FETÖ/PDY ile iltisaklı olduğu tamamen bir iftira ve yanıltmadan ibarettir. Her şeyden önce bu iftira ve iddialar Yüce Meclisin iradesine bir hakarettir. RTÜK, kamu kurumları içinde FETÖ/PDY sızmasının en minimum olduğu kurumlardan birisidir. Bugüne kadar hiçbir RTÜK üyesi ve başkan yardımcısının anılan terör örgütüyle bir bağlantısı bulunmamaktadır." ifadesine yer verildi.

RTÜK yönetimi olarak yönetici tespitlerinde liyakata ve çalışkanlığa azami önem verildiği ve bu çerçevede FETÖ/PDY ile iltisaklı, ilişkili ve destek içerisinde olduğu şüphesi bulunulan çalışanlarla ilgili işlemin derhal yapılarak bu durumun kamuoyuyla paylaşıldığı bildirildi.

Bu tür iftira ve mesnetsiz iddiaların FETÖ/PDY ile yapılan mücadeleye zarar verdiği vurgulanan açıklamada, bu tavrın, adı geçen örgütün kamuoyunu yanıltmak ve kendi istekleri doğrultusunda algı oluşturmak taktiğine uygun düştüğü belirtildi.

RTÜK Üst Kurul üyelerine ve bürokratlarına yönelik iftiraların nedenine ve arka planına ilişkin gerekirse önümüzdeki günlerde, detaylı açıklamanın da yapılacağı kaydedildi.

Yorumlar