RTÜK Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete ceza verdi

- Kurul, bugünkü toplantısında, CHP'nin TBMM'deki grup toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret içeren sloganları canlı yayınlayan kanallara idari para cezası verilmesine karar verdi - TRT1 ve TRT AVAZ da "Ramazan Sevinci" adlı programda kullanılan "namaz kılmayanlar hayvandır" ifadesi nedeniyle uyarıldı

Google Haberlere Abone ol
RTÜK Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakarete ceza verdi

ANKARA (AA) - YILDIZ AKTAŞ - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından 24 Mayıs'ta CHP TBMM Grup Toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret içeren sloganları canlı yayınlayan kanallara idari para cezası verildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, RTÜK'ün bugün gerçekleştirdiği Üst Kurul toplantısında, 24 Mayıs'ta CHP TBMM Grup Toplantısındaki hakaret içeren sloganları canlı yayınlayan Can Erzincan, Habertürk, NTV, Ulusal, CNN Türk, Bengütürk ve Halk Tv kanallarına 6112 sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayın Hizmetleri Hakkındaki Kanun'un 8. maddesi uyarınca oy çokluğuyla idari para cezası verildi.

Almanya'da bir televizyon kanalında yayınlanan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaretler içeren klibe yayınlarında yer veren HTV Hayat televizyonuna da müeyyide uygulandı.

Kurul, ayrıca TRT1 ve TRT AVAZ kanallarına da "Ramazan Sevinci" adlı programda kullanılan "namaz kılmayanlar hayvandır" ifadesi nedeniyle uyarı cezası verildi.

Yorumlar