Romanya'da Türk öğrenciler FETÖ'nün okullarından ayrılıyor

- FETÖ'nün okullarından ayrılan 65 Türk öğrenci, Mark Twain International School'a geçti

Google Haberlere Abone ol
Romanya'da Türk öğrenciler FETÖ'nün okullarından ayrılıyor

BÜKREŞ (AA) - Romanya'da 15 Temmuz darbe girişimi sonrası 65 Türk öğrenci Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) bağlı okullardan ayrıldı.

Mark Twain International School yönetimi, söz konusu okullardan ayrılan 65 Türk öğrencinin okullarına kayıt yaptırması sonrasında, Türk velileri ile tanışmak için resepsiyon verdi.

Resepsiyona, Türkiye'nin Bükreş Büyükelçisi Koray Ertaş, Türk Kobi Derneği (IMM TÜRK) Başkanı Nazmi Doğan, Türkiye'nin Bükreş Ticaret Müşaviri Mükerrem Aksoy, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Romanya Başkanı Mehmet Aslan, Romanya-Türkiye Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Abdürrahim Taş katıldı.

Çocuğunu FETÖ'nün okulundan alan IMM TÜRK Başkanı Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Kızımızı, Romanya'nın ünlü insanlarının çocuklarının da okuduğu yapay bir başarıyla göz boyayan hainlerin okulundan çağdaş bir okula aldık. Çocuklarımız artık içimiz rahat bir şekilde okuluna gidecek." dedi

Mark Twain International School,15 Temmuz darbe girişimi ardından çocuklarını FETÖ okullarından alan Türk velilerin en çok ilgi gösterdiği okulların başında geliyor.

Romanya'da yaşayan Türk vatandaşlarının talebi üzerine Ticaret Müşaviri Aksoy FETÖ okullarına alternatif okul bulma çalışması başlatmış, bu kapsamda Bükreş'teki Mark Twain International School ile bir anlaşma sağlanmıştı.

Yorumlar