Romanlardan "demokrasi nöbeti"ne enstrümanlı destek

- FETÖ'nün darbe girişiminin ardından meydanlara akın eden Roman vatandaşlar, Türk bayrakları ve müzik aletleri ile ilk günden itibaren demokrasi nöbetini sürdürüyor - Romanlardan oluşan müzisyen grup da enstrümanlarıyla çeşitli eserleri çalarak programlara renk katıyor - Vatandaşlardan Yüksel Dikici: - "Bu vatan için gerekirse canımızı da feda ederiz. Biz burada tankların altına da gireriz, gerekirse kurşunlara da göğüs gereriz"

Google Haberlere Abone ol
Romanlardan "demokrasi nöbeti"ne enstrümanlı destek

KIRKLARELİ (AA) - ÖZGÜN TİRAN - UFUK ERTOP - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından ellerinde Türk bayrakları ve müzik aletleriyle meydanlara akın eden Roman vatandaşlar, ilk günden bu yana demokrasi nöbetine devam ediyor.

Tüm yurtta olduğu gibi Kırklareli’nde de her akşam Vilayet Meydanı'nda demokrasi nöbeti tutuluyor. Nöbete yöredeki Roman vatandaşlar da katılıyor.

Ellerindeki Türk bayraklarıyla meydanda yerini alan Roman vatandaşlar, ''Kırklareli burada darbeciler nerede'', "Darbeye hayır", "Başkomutanımız arkanızdayız", "Dik dur eğilme Kırklareli seninle", "Recep Tayyip Erdoğan" şeklinde sloganlar atıp darbecilere tepkisini dile getiriyor.

Romanlardan oluşan müzisyen grup da enstrümanlarıyla çeşitli eserleri çalarak programlara renk katıyor.

Demokrasi nöbetine katılanlardan Yüksel Dikici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, darbe girişiminin ardından tüm Roman vatandaşların da sokaklara çıkarak demokrasi nöbetine başladıklarını söyledi.

Meydanları hiçbir zaman boş bırakmayacaklarını belirten Dikici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ikinci bir talimatına kadar meydanlarda olacaklarını kaydetti.

Bu toprakların kolay kazanılmadığına dikkati çeken Dikici, Roman vatandaşların devletine ve milletine bağlı bir topluluk olduğunu aktardı.

Tüm vatandaşları meydanlara davet eden Dikici, "Bizler Kırklareli'nde yaşayan Romanlarız. Devletimize ve milletimize çok bağlıyız. Bu vatan bizim de vatanımız. Sevgili Cumhurbaşkanımıza ve devlet büyüklerimize canı gönülden bağlıyız. Bu vatan için gerekirse canımızı da feda ederiz. Biz burada tankların altına da gireriz, gerekirse kurşunlara da göğüs gereriz. Buna Romanlar olarak hazırız. Bundan hiç kimse kuşku duymasın. Rabbim bu millete böyle bir durum yaşatmasın." şeklinde konuştu.

Dikici, Türk milletinin birlik ve beraberliğinin kendisini çok mutlu ettiğini söyledi.

Yaşar Karaz ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üstün gayreti ile darbe girişiminin başarısızlıkla sonuçlandığını belirtti.

Hiçbir liderin darbeciler karşısında bu kadar başarılı olamadığını anlatan Karaz, Roman vatandaşları olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti.

İsmail Çalgıcıoğlu da vatan ve Cumhurbaşkanı Erdoğan için canlarını feda etmeye hazır olduğunu dile getirdi.

Yorumlar