Roman damat gelin almaya deveyle gitti

EDİRNE (AA) - Edirne'de düğün hazırlığı yapan Roman damat, gelini evinden deveyle aldı. Edirne'de çoğunlukla Romanların oturduğu Umurbey Mahallesi'nde yaşayan...

Google Haberlere Abone ol
Roman damat gelin almaya deveyle gitti

EDİRNE (AA) - Edirne'de düğün hazırlığı yapan Roman damat, gelini evinden deveyle aldı.

Edirne'de çoğunlukla Romanların oturduğu Umurbey Mahallesi'nde yaşayan ve çocukluk arkadaşı Hilal Çam ile evlenmeye karar veren Salih Zülüfoğlu, farklı bir düğün yapmak istedi.

Suudi Arabistan'dan getirttiği şeyh kıyafetini giydikten sonra altın kemerini takan damat, Çanakkale'den kiraladığı ve özenle süslettiği deveye binerek, davetlilerle gelin almaya gitti.

Davul zurna eşliğinde gelin Hilal Çam'ın evine gelen damat, burada bir süre Roman müzikleri eşliğinde oynadı ve tebrikleri kabul etti.

Salih Zülüfoğlu, maniler eşliğinde gelini baba evinden aldı.

Gelin Hilal Çam ile deveye binen damat Salih Zülüfoğlu'nu davetliler de oyunlar eşliğinde yürüyerek bir süre takip etti. Gelin Çam, bu şekilde Sokullu Hamamı'na getirildi. Gelin Çam, yakınlarıyla hamama girerken, buraya tepsilerle getirilen meyveler dikkati çekti.

Mahalle sakinleri de deveyle gelin almaya yoğun ilgi gösterdi.

- ''5 gün 5 gece düğün yapıyoruz''

Damat Salih Zülüfoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocukluk arkadaşıyla evleneceği için çok mutlu olduğunu ifade ederek, 5 gün 5 gece düğün yapacağını söyledi.

Farklı bir eğlence yapmak için gelini deveyle aldığını anlatan Zülüfoğlu, ''Bugün çok bomba bir akşam olacak. Edirne'nin en güzel düğününü yapacağım. Giydiğim kral kıyafeti Mekke'den geldi, altın kemerimi de taktım." dedi.

Zülüfoğlu, hamamın bir Osmanlı geleneği olduğunu belirterek, "Bu kız hamamı, ben de yakınlarımla cumartesi hamama geleceğim. Gelenek ve göreneklerimize bağlı bir düğün yapacağım." diye konuştu.

Yorumlar