Rize'deki toprak kayması

-Toprak kayması sonucu yaralanan iki kuzenin tedavisine devam ediliyor - Ağabey Oktay Pehlivan: - "Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından, her ikisini de kurtarabildik"

Google Haberlere Abone ol
Rize'deki toprak kayması

RİZE (AA) - Rize'de sağanak nedeniyle meydana gelen toprak kaymasında yaralanan iki kuzenden birisinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

Çayeli ilçesine bağlı Armutlu köyünde yaşanan toprak kaymasının ardından, Celal Pehlivan'a ait evde oluşan hasarda yaralanan kuzenlerden Şevval Pehlivan (17) Rize Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, Ruşen Pehlivan'ın (17) ise tedavisine Rize Devlet Hastanesi'nde devam ediliyor.

Evde bulunan akrabalarının imkanlarıyla kurtardığı kuzenlerden Şevval Pehlivan'ın durumunun ağır olduğu, Ruşen Pehlivan'ın de tedavinin ardından, kendisine geldiği öğrenildi.

Toprak kayması sırasında evde bulunan Ruşen Pehlivan'ın ağabeyi Oktay Pehlivan, gazetecilere yaptığı açıklamada, olay anında iki kuzenin de aynı odada bulunduklarını belirterek, "Şevval annesi ve yengesi ile diğer misafir odasındaydı. Onlar toprak kaymasını gördüler ve 'kaçın' diye bağırdılar. Kız kardeşimle, yengesi mutfağa doğru kaçtı. Şevval ise tam tersine salona doğru kaçtı. Salona doğru kaçınca eve gelen toprağın altına kaldı." diye konuştu.

Her iki kuzenin de kurtarıldıkları sırada baygın olduklarını anlatan Pehlivan, "İlk müdahaleyi kendi ellerimizle yaptık. Yaklaşık yarım saat süren çalışmanın ardından, her ikisini de kurtarabildik. Kardeşim iyi ama Şevval'in durumu ağır. Allah inşallah bize bağışlar." dedi.

Bu arada, toprak kayması nedeniyle köy yolunun bir bölümü araç ve yaya trafiğine kapandı. Evin iki odasının zarar gördüğü olayın ardından, vatandaşların eşyalarını toprak altından çıkarmaya çalıştıkları görüldü.

Dün akşam saatlerinde Çayeli ilçesi Armutlu köyünde Celal Pehlivan'a ait iki katlı evde toprak kayması sonucu hasar oluşmuş, evin duvarının bir kısmı çökerken Şevval (17) ve Ruşen Pehlivan (17), mutfak ve oturma odasının bazı bölümlerine dolan toprağın altında kalarak yaralanmıştı.


Yorumlar