Rize Havalimanı Projesi ÇED raporu kabul edildi

- Pazar ilçesinde deniz doldurularak inşa edilecek havalimanı projesi için hazırlanan ÇED raporu, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca kabul edilmesinin ardından halkın görüşüne açıldı

Google Haberlere Abone ol
Rize Havalimanı Projesi ÇED raporu kabul edildi

RİZE (AA) - Türkiye ve Avrupa'nın deniz dolgusu üzerine inşa edilecek ikinci havalimanı olacak Rize Havalimanı Projesi için hazırlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporunun kabul edildiği bildirildi.

Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan açıklamada, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünce yapılması planlanan havalimanı projesiyle ilgili hazırlanan ÇED raporunun, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunca yeterli bulunarak, nihai kararın kabul edildiği belirtildi.

Komisyonun sonuçlandırdığı raporun, halkın önerileri alınmak üzere görüşe açıldığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bakanlıkça projeyle ilgili karar alma sürecinde bu görüşler de dikkate alınır. Bakanlık, halktan gelen görüşler ışığında rapor içeriğinde gerekli eksikliklerin tamamlanmasını, ek çalışmalar yapılmasını ya da İnceleme ve Değerlendirme Komisyonunun yeniden toplanmasını isteyebilir. Nihai olarak kabul edilen ÇED raporu, 10 gün halkın görüşüne açılmış olup, bu süreçte Rize Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü veya Çevre ve Şehircilik Bakanlığına müracaat edebilir."

- 100 milyon ton taş kullanılacak

Rize Havalimanı, Pazar ilçesinin Yeşilköy köyü ile Kız Kulesi mevkisi arasındaki 266 hektarda, kıyıdan 26 ila 32 metre uzaklıktaki deniz dolgu alanında yapılacak.

Derinlik yapısı itibarıyla dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak havalimanı inşaatında, 100 milyon ton civarında taş kullanılacak. Proje kapsamında saatte 36 uçağın iniş kalkış yapabileceği, 45 metre eninde ve 3 bin metre uzunluğunda pist ile apron inşa edilecek.

Yorumlar