Renault MAİS’te görev değişimi

- Renault MAİS’te 16 yıldır yürüttüğü genel müdürlük görevinden yönetim kurulu başkanlığına atanan İbrahim Aybar’ın yerine Berk Çağdaş getirildi - Renault Mais Genel Müdürü Çağdaş: - "Türkiye’nin sektördeki büyük markalarından birinde çalıştım. Rekabeti iyi biliyorum. O zaman Renault en korktuğum rakibimdi. Şimdi ise başında olduğum bir marka. Bu bana büyük keyif veriyor" - OYAK Genel Müdürü Erdem: - "OYAK olarak yatırım yapılabilecek alanlarla ilgili sürekli çalışıyoruz. Gelecek zaman içerisinde yatırım kararlarımızı kurullarımızdan geçirdikten sonra paylaşacağız."

Google Haberlere Abone ol
Renault MAİS’te görev değişimi

İSTANBUL (AA) - Renault MAİS’te 16 yıldır yürüttüğü genel müdürlük görevinden yönetim kurulu başkanlığına atanan İbrahim Aybar’ın yerine genel müdür Berk Çağdaş ldu.

Renault MAİS'teki görev değişimine ilişkin toplantı, OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem, Renault MAİS Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aybar ve Renault MAİS Genel Müdürü Berk Çağdaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Berk Çağdaş, toplantıda yaptığı konuşmada, İbrahim Aybar'dan devraldığı bayrağı onun bugüne kadar başarılarla getirdiği noktadan daha ileri taşımak üzere Renault MAİS'te genel müdür pozisyonunda bulunmanın kendisine gurur verdiğini ifade etti.

Babasının 35 yıl Renault kullanması dolayısıyla kendisinin otomobil markası olarak ilk önce Renault'yu tanıdığını ve araba kullanmayı bu araçta öğrendiğini anlatan Çağdaş, Renault'nun kendisi için ayrı bir değeri bulunduğunu dile getirdi.

Türkiye'nin kendi kaynağını oluşturan en güçlü gruplarından biri olan OYAK içerisinde otomotiv işinin başarılarla geliştiğine değinen Çağdaş, "Renault en önemli otomotiv markalarından biri. Aynı zamanda müşterisinin kalbine dokunan bir marka. Buna çok önem veriyorum. OYAK'ın desteği, markanın da inancı ve güveniyle, bizim görevimiz bu bayrağı daha ileriye taşımak, müşterilerimizle, bayilerimizle, iş ortaklarımızla daha karlı, daha sürdürülebilir bir şirket yaratabilmek olacaktır." dedi.

Berk Çağdaş, bir soru üzerine, “Ben bir profesyonelim ve bir takım oyuncusuyum. Hangi takımdaysam büyük bir bağlılık ve liyakatle o takımın menfaati ve başarısı için elimden gelen her şeyi yaparım. Türkiye’nin sektördeki büyük markalarından birinde çalıştım. Rekabeti iyi biliyorum. O zaman Renault en korktuğum rakibimdi. Şimdi ise başında olduğum bir marka. Bu bana büyük keyif veriyor.” yorumunu yaptı.

Otomotiv pazarının 2016 yılı sonunda 900-950 bin civarında gerçekleşeceğini beklediklerini aktaran Çağdaş, bu sene pazar hedefleri ve yaklaşımlarında bir değişiklik olmayacağını söyledi.

Renault MAİS Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Aybar da Türkiye’nin otomotiv sektörüne yön vermiş Renault'da 16 yıldır sürdürdüğü görevini vizyoner birisi olan Berk Çadaş'a devrettiğini, şirketi daha ileri götürmesi için kendisine her zaman tam destek olacaklarını söyledi.

Aybar, son çıkan kanununun da etkisiyle bu yılın otomotiv satışları açısından daha iyi bir final getirebileceğini söyledi.


- "Yatırım yapılabilecek alanlarla ilgili çalışıyoruz"


OYAK Genel Müdürü Süleyman Savaş Erdem ise OYAK Grubu'nda yeni bir yapılanmanın çalışmalarını başlattıklarını, bununla temel amaçlarının Türkiye ekonomisi için önemli aktörlerden biri olan OYAK Grubu'nu daha yükseğe taşımak ve böylece ülke ekonomisine de mümkün olan en yüksek katkıyı sağlamak olduğunu ifade etti.

Erdem, bu kapsamda oluşturdukları prensiplerle yurt içi ve yurt dışında faaliyet gösterdikleri tüm iştiraklerini her yönüyle ve geniş bir bakış açısıyla değerlendirdiklerini, verimli olacağını düşündükleri düzenlemeleri süratle hayata geçirdiklerini dile getirdi.

OYAK olarak, ortakları Renault ile birlikte ekonominin lokomotif sektörlerinden biri olan otomotiv sektöründe de 1970’li yılların başından beri faaliyet gösterdiklerine değinen Erdem, şunları kaydetti:

"Bu sektördeki iştiraklerimizden MAİS için de bir yenilenme döneminin başlangıcındayız. Bu çerçevede ortağımız Renault Grubu ile birlikte aldığımız karar çerçevesinde, 2000 yılından bu yana MAİS genel müdürlüğü görevini başarıyla sürdüren İbrahim Aybar'ı, deneyimleri ve bilgi birikiminden yararlanmaya devam etmek amacıyla yönetim kurulu başkanlığı görevine getirirken, genel müdürlük görevini sektördeki deneyimi ve birikimi ile şirkete önemli katkıları olacağını düşündüğümüz Berk Çağdaş'a emanet ediyoruz."

Erdem, bir soru üzerine, göreve geldiği ilk günden itibaren OYAK'ı 2030'lu yıllara taşıyabilecek organizasyon yapısı kurma çalışmaları içerisinde olduklarını belirterek, "Otomotiv ile çimento ve beton yapılanma gereği yıllar içinde birlikte yürütülmüş. Ama ikisi de çok önemli sektörler. Yoğunluğumuzu daha fazla verebilmek adına bu sektörlerin ayrılması lazım. Bunun ilk işareti de bu adımdır. Çimento ve beton grubuyla ilgili görevlendirme çalışmamız da devam ediyor.” değerlendirmesinde bulundu.

Gerek Renault’nun gerekse OYAK’ın yaklaşık 47 yıldır birlikteliklerinde Türkiye’ye hep güvendiğini aktaran Erdem, yeni Megane’ın eylül ayı başından itibaren Türkiye’de üretimine başlanmasının Renault ve OYAK’ın Türkiye’ye duyduğu güveni gösterdiğini söyledi.

OYAK olarak yatırım yapılabilecek alanlarla ilgili sürekli çalıştıklarını vurgulayan Erdem, “Otomotiv olsun, içinde bulunduğumuz sanayinin diğer kolları olsun, her alanda doğru yatırım politikalarıyla yatırım yaparak hem ülke ekonomisine katkı sağlamak hem istihdamı artırmak hem de üyelerimizin temettü beklentilerini karşılamak için azami gayret içerisindeyiz. Neden olmasın diyoruz. Ama bunlar ilgili kurullarda kararı alındıktan sonra paylaşabileceğimiz hususlar. Biz OYAK olarak bulunduğumuz bütün sektörlerde hem teknoloji hem yönetim hem de anlayış olarak hep en iyisini yapmak için çalışıyoruz. Gelecek zaman içerisinde yatırım kararlarımızı kurullarımızdan geçirdikten sonra paylaşacağız.” ifadelerini kullandı.

Yorumlar