Rektör Üzülmez'den yaralılara ziyaret

- Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Üzülmez, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralananları, tedavi gördükleri Gazi Üniversitesi Hastanesinde ziyaret etti - Üzülmez: - "Kurşunlara, son teknoloji silahlara kendi vücutları ile siper oldular ve bizi büyük bir tehlikeden kurtardılar" - Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yaralanan Bulut: - "Uzaylılar bile gelse Türkiye'de darbe yapılamayacağını herkes anladı"

Google Haberlere Abone ol
Rektör Üzülmez'den yaralılara ziyaret

ANKARA (AA) - Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlhan Üzülmez, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında yaralananların kahramanlıklarını gelecek nesillere taşıyacaklarını belirterek, "Kurşunlara, son teknoloji silahlara kendi vücutları ile siper oldular ve bizi büyük bir tehlikeden kurtardılar." dedi.

Üzülmez, FETÖ'nün darbe girişimi sırasında yaralananları, tedavi gördükleri Gazi Üniversitesi Hastanesinde ziyaret etti.

Üzülmez'in ziyaret ettiği, Kazan'da oğlu ve eşi ile birlikte yaralanan Türkan Güder, "Bu vatan bizimdir. Biz birlik beraberlik içindeyiz. Her zaman beraber olduğumuzu biliyoruz. Ben bir elimi, bir ayağımı değil, iki ayağımı vermeye hazırım. Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, sizin için bu vatan için canımı vermeye hazırım." dedi. Üzülmez, "Sizler sayesinde bu vatan dimdik ayakta." diyerek Güder'e teşekkür etti.

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi yakınlarında bacağından yaralanan 28 Yaşındaki Vahit Toptaş'ı da ziyaret eden Üzülmez, "Bu vatan sizi unutmayacak. Gazi Üniversitesi olarak elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Bu millet sizi unutmayacak, kahramanlığınızı gelecek nesillere taşıyacağız." diye konuştu.

Beştepe'de boynundan yaralanan İlyas Bulut ile Kazan'da sınıf öğretmenliği yapan ve Akıncı Üssü önünde halkın üzerine ateş açılması sonucu bacağından yaralanan Derya Ovacıklı da Üzülmez'in ziyaret ettiği isimler arasındaydı. Bulut, ziyarette, "Vatan için, millet için canımız feda olsun. Sonucu inşallah alabilir, bu hainlere inşallah fırsat vermezsek, bunları en ağır ceza ile cezalandırılacaklardır. 'Şehitler ölü değildir' diyor peygamberimiz. Onlara Allah rahmeti ile tecelli ediyor. Uzaylılar bile gelse Türkiye'de darbe yapılamayacağını herkes anladı." diye konuştu.

Rektör Üzülmez de Bulut'un annesine dönerek, "Kahraman bir evladınız var. Ne kadar gurur duysanız azdır. Kurşunlara, son teknoloji silahlara kendi vücutları ile siper oldular ve bizi büyük bir tehlikeden kurtardılar. Büyük bir girdaptan ve sonu nereye gideceği belli olamayan bir hadiseden korudular." sözlerine yer verdi.

- "Vatanımıza, milletimize her şeyimiz feda olsun"

Darbe girişiminin üzerinden bir hafta geçtiğini, toplumun tepkisinden de anlaşılacağı üzere yaşanan olayın vahametinin açık olduğunu vurgulayan Üzülmez, "Şehitlerimiz var, gazilerimiz var. Şehitlerden ve gazilerimizden bir kısmı olay sırasında hastanemizde bulundular. Olay sırasında yaralanan 126 kişi hastanemize intikal etti. 17 yaralımız hastanede vefat etti. Yaklaşık 8 kişinin de hastaneye geldiği sırada vefat ettiği tespit edildi." değerlendirmesinde bulundu.

Üzülmez, Gazi Üniversitesi Hastanesinde 17 yaralının olduğunu aktararak, "Gazilerimizin olaylar karşısında göstermiş olduğu cesaret ve metanet bizleri onurlandırıyor. Gerekli ihtimamı göstererek yaralılarımızın sağlıklı bir şekilde ailelerine dönmelerini sağlamaya çalışıyoruz." dedi.

Kahramanların kendilerine emanet olduğunu belirten Üzülmez, şehitlere de Allah'tan rahmet diledi.

Yorumlar