Rekor katılımla yön buldular

- Türkiye Oryantiring Federasyonu Başkanı Çolakoğlu: "Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediğimiz organizasyona rekor sayıda katılım oldu" - "Amacımız daha çok çocuğumuzu oryantiringle tanıştırmak"

Google Haberlere Abone ol
Rekor katılımla yön buldular


ANKARA (AA) - Türkiye Oryantiring Federasyonunun Dünya Oryantiring Günü nedeniyle Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediği organizasyona rekor katılım oldu.

Göksu Park'ta oluşturulan parkurda öğrenciler, gün dolayısıyla farklı kategorilerde yarıştı.

Oryantiring Federasyonu Başkanı Tekin Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada bu yıl 11 Mayıs'ın Dünya Oryantiring Günü ilan edildiğini belirtti.

Çolakoğlu, organizasyona ilginin büyük olduğunu belirterek, "Uluslararası Oryantiring Federasyonu (IOF) ile Türkiye Oryantiring Federasyonu (TOF), 11 Mayıs'ta tüm dünyada aynı günde bu sporu en çok sayıda insanın yapması gibi bir hedefle yola çıktı. Türkiye'den yaklaşık 624 kulüp ve okulumuz kayıt yaptırdı. Dünya genelinde ise 80 ülkeden 2 bin 14 kulüp ve okul katılım sağladı. Etimesgut İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile düzenlediğimiz bu organizasyona da rekor sayıda katılım oldu." diye konuştu.

Organizasyonun farkındalık oluşturmayı amaçladığını anlatan Çolakoğlu, şunları söyledi:

"Oryantiring günü 2017 yılında 23 Mayıs, 2018 yılında ise 24 Mayıs'ta kutlanacak. Oryantiring, çoçuklarımızın gelişimi açısından çok önemli bir branş. Karar vermede ve öz güven gelişiminde çok faydalı, çocukların strateji geliştirme, hedef belirleme ve hedefe ulaşma konularında gelişimini olumlu yönde etkiliyor. Amacımız daha çok çocuğumuzu oryantiringle tanıştırmak. Umarım yeni tanıştırdığımız çocuklar oryantiringi sever ve sonra da yapmaya devam ederler."

Organizasyonun ardından katılımcılara günün anısına IOF başkanı imzalı diploma verildi.


Yorumlar