REIDIN Emlak Endeksi Raporu

- REIDIN Emlak Endeksi Ekim Raporuna göre, Türkiye'nin 68 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları Rize'de yüzde 2,00 arttı

Google Haberlere Abone ol
REIDIN Emlak Endeksi Raporu

İSTANBUL (AA) - Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksi Ekim Raporuna göre, Türkiye'nin 68 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları Rize'de yüzde 2,00 arttı ve Rize fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu.

Türkiye İş Bankası açıklamasına göre, Türkiye İş Bankası'nın desteğiyle hazırlanan REIDIN Emlak Endeksleri 68 il, 242 ilçe ve 1202 mahalleyi kapsıyor.

Rapora göre, Türkiye'nin 68 şehri içerisinde geçen aya göre satılık konut fiyatları Rize'de yüzde 2,00 arttı ve Rize fiyatların en çok yükseldiği şehir oldu. Aynı dönem içerisinde konut kira değerleri yüzde 2,08 ile en fazla Yozgat'ta artış kaydetti.

REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi sonuçlarına göre, ekim ayında bir önceki aya göre yüzde 0,29 artış gerçekleşti ve geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,34 ve endeksin başlangıç dönemi olan 2010 yılı Ocak ayına göre yüzde 70,20 yükseldi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye İş Bankası Bireysel Krediler Müdürü Recep Haki, REIDIN -GYODER işbirliği ile hazırlanan endekslerin, Türkiye'deki gayrimenkul sektörünün potansiyelini değerlendirmede bir ayna görevi gördüğünü vurguladı.

Haki, "Özellikle son dönemlerde faiz oranlarının yüzde 1’in altına inmesi, kredilendirme oranının artması ve KDV’nin düşürülmesi gibi düzenlemeler, geleceğe yönelik olumlu beklentileri güçlendirdi. Bu düzenlemeler sonrasında sektörde yaşanan hareketlilik, bankaların kredi hacimlerine de olumlu yansıdı." ifadelerini kullandı.

İş Bankası’nın güçlü bir Türkiye için kredi faizlerini indirerek sektördeki öncü ve belirleyici rolünü bir kez daha teyit ettiğini dile getiren Haki, bankanın Eylül 2016 sonu itibarıyla 16,416 milyar TL'lik konut kredisi hacmi ile sektörün önde gelen bankalarından biri olmayı sürdürdüğünü kaydetti.

Yorumlar