Rehber köpekler için Sonbahar balosu

- Görme engellilere yardımcı olan rehber köpeklerle ilgili farkındalığı artırmak için Sonbahar balosu düzenlendi

Google Haberlere Abone ol
Rehber köpekler için Sonbahar balosu

İSTANBUL (AA) - Görme engellilere yardımcı olan rehber köpeklerle ilgili farkındalığı artırmak için Sonbahar balosu etkinliği gerçekleştirildi.

Görme engellilere yardımcı olan rehber köpekler için kurulan Rehber Köpekler Derneği tarafından düzenlenen etkinliğe, İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Richard Moore ve eşi Maggie Moore'un yanı sıra iş, sanat, siyaset ve diplomasi çevrelerinden davetliler katıldı.

Etkinlikte konuşan Moore, dünyada rehber köpeklerin görme engellilerin yaşamında yaygın bir şekilde yer aldığını belirterek, Birleşik Krallık'ta yaklaşık 5 bin rehber köpeğin görme engellilerin hayatını kolaylaştırdığını anlattı.

Yakın zamanda kurulan Rehber Köpekler Derneğinin Türkiye'de bu sistemin hayata geçmesi için yoğun çaba harcadığını aktaran Moore, "Eşim Maggie ile birlikte görme engellilerin bağımsızca hareket ederek aktif iş yaşamının bir parçası olabilmesine destek vermekten büyük mutluluk duyuyoruz." dedi.

Türkiye'de rehber köpekler ile ilgili farkındalığın artması için çabaladıklarını ifade eden Rehber Köpekler Derneği Başkanı Nurdeniz Tunçer ise daha fazla görme engellinin bağımsız bir hayata kavuşmasına katkı sağlamak için herkesi bu iyiliğe destek olmaya davet etti.

Balodan elde edilecek gelirin, görme engelliler için rehberlik yapan özel köpeklerin eğitilmesi için oluşturulan fona aktarılacağı öğrenildi.

Yorumlar