Refah Sınır Kapısının açılması

- Kapının açık tutulduğu dört gün içinde Gazze'den Mısır'a 3 bin 142 kişi geçti

Google Haberlere Abone ol
Refah Sınır Kapısının açılması

GAZZE (AA) - İsrail ablukası nedeniyle Gazze Şeridi'nin dünyaya açılan tek kapısı durumundaki Refah Sınır Kapısı'nın açık tutulduğu 4 gün içinde 3 bin 142 Filistinlinin Gazze'den ayrıldığı bildirildi.

Gazze'deki Sınır Kapıları İdaresi Heyetinden yapılan yazılı açıklamada, öğrenci, hasta ve oturma izni olanlar ile yabancı pasaport sahibi 3 bin 142 kişinin Mısır yönetiminin 4 günlüğüne geçici olarak açtığı Refah Sınır Kapısı'ndan Mısır'a geçtiği belirtildi.

Bu süre içinde 894 Filistinlinin de Gazze tarafına geçtiğine işaret edilen açıklamada, Mısır yönetiminin 141 kişinin Gazze'den ayrılmasına izin vermediği aktarıldı.

Gazze'de 4 bini hasta olmak üzere yaklaşık 30 bin kişinin geçiş için beklediği kaydedildi.

Mısır yönetimi, dört gün süreliğine çift yönlü olarak geçişlere açtığını duyurduğu Refah Sınır Kapısı'nı sabah saatlerinde yeniden kapatmıştı.

İsrail'in 2006'dan bu yana abluka altında tuttuğu Gazze'nin dış dünyayla bağlantı kurabildiği 7 sınır kapısından 6'sı İsrail'in, Refah Sınır Kapısı ise Mısır'ın kontrolünde bulunuyor. Mısır yönetimi, güvenlik gerekçesiyle Temmuz 2013'ten bu yana kapattığı Refah Sınır Kapısı'nı zaman zaman insani durumlar için açıyor.

Yorumlar