Ramazanoğlu dizi oyuncularıyla huzurevini ziyaret etti

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ramazanoğlu, sevgi evlerinde kalan çocuklar ve "Seksenler" dizisinin oyuncularıyla huzurevini ziyaret etti - Ramazanoğlu: - "Huzurevlerimiz, sevgi evlerimiz, çocuklarımız, tecrübelilerimizle biz büyük bir aileyiz. Bu büyük ailede herkesin mutluluğu, huzuru, sağlığı için üzerimize düşen ne vazife varsa elimizden gelenin daha fazlasını bütün imkanlarımızı zorlayarak yapmak üzere çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz." - "Geçtiğimiz günlerde 'Baba Candır' dizisinde oynadım. Basın önünde teklif aldım 'Seksenler'den, teklifi kabul ettim. İlk fırsatta 'Seksenler' dizisindeyim."

Google Haberlere Abone ol
Ramazanoğlu dizi oyuncularıyla huzurevini ziyaret etti

ANKARA (AA) - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, "Huzurevlerimiz, sevgi evlerimiz, çocuklarımız, tecrübelilerimizle biz büyük bir aileyiz. Bu büyük ailede herkesin mutluluğu, huzuru, sağlığı için üzerimize düşen ne vazife varsa elimizden gelenin daha fazlasını bütün imkanlarımızı zorlayarak yapmak üzere çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz." dedi.

Ramazanoğlu, Aile Haftası dolayısıyla sevgi evlerinde kalan çocuklar ve TRT 1'de yayınlanan 'Seksenler' dizisinin oyuncularıyla 75.Yıl Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ni ziyaret etti.

Huzurevi sakinlerine "siz tecrübe dağısınız, sizler bizim karlı dağlarımızsınız, çınarlarımızsınız" diye seslenen Ramazanoğlu, sanatın toplumun kılcal ve atar damarları olduğunu belirtti.

Ziyarette çocukların, ninelerin ve dedelerin ellerini öpmeye geldiğini ifade eden Ramazanoğlu, gelenek ve örfleri nesiller arası aktarmanın önemine değindi.

Sosyal devlet olmanın gereğine işaret eden Ramazanoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sosyal devlet olma sorumluluğu, 'benim ihtiyacım var, şu anda yalnızım, bana uzanacak bir el var mı?' diye içinden geçiren herkesin, kundaktaki bebeğin, evindeki yalnız vatandaşa kadar herkesin yanında olma sorumluluğudur. Huzurevlerimiz, sevgi evlerimiz, çocuklarımız, tecrübelilerimizle biz büyük bir aileyiz. Bu büyük ailede herkesin mutluluğu, huzuru, sağlığı için üzerimize düşen ne vazife varsa elimizden gelenin daha fazlasını bütün imkanlarımızı zorlayarak yapmak üzere çalışıyoruz ve çalışmaya da devam edeceğiz."

Anneler Günü ve Aile Haftası'nı kutlayan Ramazanoğlu, güçlü, mutlu, huzurlu aile ve toplum vurgusu yaptı.

Ramazanoğlu, şehit annelerinin de ellerinden öptüğünü belirterek, "Şehit analarımızın iki ellerinden birden öpüyoruz. Peygamber Efendimiz diyor ki 'Cennet anaların ayağı altında.' Bir büyüğümüz de 'Analarınızın ellerini öpmeyin ayaklarının altını öpün. Çünkü Rabbim cenneti ayaklarının altına vermiş, o ayakların altı öpülür.' O büyüğümüz dedikten sonra, ben anamın ayağının altını öptüm, sizler de öpün." diye konuştu.

- "İlk fırsatta 'Seksenler' dizisindeyim"

Bir basın mensubunun, "Daha önce bir dizide oynamıştınız, Seksenler dizisinde de oynamayı düşünür müsünüz" sorusu üzerine Ramazanoğlu, "Geçtiğimiz günlerde 'Baba Candır' dizisinde oynadım. Basın önünde teklif aldım 'Seksenler'den, teklifi kabul ettim. İlk fırsatta 'Seksenler' dizisindeyim." dedi.

Daha sonra Ramazanoğlu ve dizi oyuncuları huzurevi sakinleriyle sohbet etti, fotoğraf çektirdi. Dizi oyuncuları da ziyaretten dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Yorumlar