Ramazan Bayramı kutlanıyor

- Başkentte aralarında Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu'nun da bulunduğu çok sayıda vatandaş bayram namazını Beştepe Millet Camii'nde kıldı

Google Haberlere Abone ol
Ramazan Bayramı kutlanıyor

ANKARA (AA) - Başkentte aralarında Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nun da bulunduğu çok sayıda vatandaş, bayram namazını Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki Beştepe Millet Camii'nde kıldı.

Çocuktan, yaşlıya kadar çok sayıda kişi bayram namazı için Beştepe Millet Camii'ne akın etti.

Vatandaşlar yapılan kontrollerin ardından camiye alındı. Kılınan bayram namazının ardından verilen hutbede, son dönemde çok sayıda vatandaşın teröre, şiddete kurban gittiği belirtilerek, "Bütün bu olumsuzluklar içinde bize düşen yangın yerine dönen yüreklerimizi bayram neşesiyle canlandırmaktır. Bugün İslam alemi olarak bize düşen yüreklerimiz mahzun olsa bile bu mübarek bayramı mahzun göndermemektir. Bugün bize düşen bayramımızı hepimiz için bir umuda dönüştürmektir. Farklılıklarımızı ayrılık ve gayrılık vesilesi değil, Rabbimizin bir ayeti olarak görmek ve birbirimize kenetlenmektir." ifadeleri kullanıldı.

Namazın ardından vatandaşlar bayramlaştı, cami avlusunda ikram edilen lokum ve şekerlerden aldı.

- Bakan Eroğlu

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bütün milletin ve İslam aleminin Ramazan Bayramı'nı kutladı.

Bayramın birliğin, beraberliğin, kardeşliğin daha da pekişmesine vesile olmasına yönelik temennisini dile getiren Bakan Eroğlu, Suudi Arabistan'daki terör saldırılarına ilişkin, "Maalesef çok acı, çok üzüntü verdi. İnşallah bu gibi hadiseler son bulur. Gerçekten çok büyük bir acı. Üzüntü duyduk" ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Ankara'da vatandaşların doldurduğu camiler arasında Kocatepe de yer aldı. Camiye çocuklarıyla gelen vatandaşlar, bayram sevincini namazın ardından birbirleriyle kucaklaşarak yaşadı.

Yorumlar