Raid Salah açlık grevinin 3. gününde

- Şeyh Salah'ın Eşi Ümmü Ömer: - “Şeyh açlık grevine rağmen güler yüzlülüğünden bir şey kaybetmemiş, zindandan tebessüm etmeye devam ediyor. Benden üzülmememi ve tevekkül etmemi istedi”

Google Haberlere Abone ol
Raid Salah açlık grevinin 3. gününde

KUDÜS (AA) - İsrail hapishanesinde tutuklu bulunan ve Pazar günü açlık grevine başlayan 1948 Filistin İslami Hareketi lideri Şeyh Raid Salah'ın eşi Ümmü Ömer, eşinin "zindandan tebessüm etmeye devam ettiğini" söyledi.

Bi'ru's-Seba hapishanesinde tutuklu bulunan Şeyh Salah'ı dün hapiste ziyaret eden Ümmü Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada,"Şeyh açlık grevine rağmen güler yüzlülüğünden bir şey kaybetmemiş, zindandan tebessüm etmeye devam ediyor. Benden üzülmememi ve tevekkül etmemi istedi." dedi.

Ümmü Ömer, açlık grevine rağmen Şeyh Salah'ın moralinin yüksek olduğunu söyledi.

Şeyh Salah'ın açlık grevine başlama kararı almasının sadece kendi durumunun düzelmesi için değil, hapishanedeki diğer Filistinli tutsaklarla dayanışmak üzere aldığını söyleyen Ümmü Ömer, "Şeyh mükemmel bir şahsiyete sahip. Onun için kendi nefsinden önce, dava arkadaşları gelir. Onun için en önemli şey, ilkelerinden ödün vermeme azmidir." diye konuştu.

Ümmü Ömer, Şeyh Salah'ın açlık grevini ne kadar sürdüreceğini bilemediğini belirterek, "Ancak hapishane idaresi açlık grevini sonlandırması için baskı yapacaktır." ifadesini kullandı.

Eşinin durumu için kaygılanmadığını belirten Ümmü Ömer, "Biz Şeyh Raid Salah'ı Kudüs'e, Mescid-i Aksa’ya ve Filistin’in haklı davasına adadık." dedi.

Ümmü Ömer, Şeyh Salah'ın hapishanedeki durumunun zor olduğunu belirterek, "Şeyh Salah, hayatına mal olsa da hakkı savunmaktan geri durmaz. O Kudüs, Mescid-i Aksa, ilkeleri ve tutsaklar adına hareket eden güçlü bir muhafızdır. İmanının, davasının bedelini ödemekten kaçmaz." şeklinde konuştu.

Şeyh Salah'ın 2003 yılında da cezaevinde 4 günlük açlık grevine girdiğini hatırlatan Ümmü Ömer, "İsrail hapishane idaresi taleplerini karşılamadığı sürece bu mücadelesinden vazgeçmeyecektir." dedi.

- Yarın avukatıyla görüşecek

Öte yandan AA muhabirine konuşan Şeyh Salah'ın avukatı ve Mizan İnsan Hakları Merkezi üyesi Ömer el-Hamayse, müvekkilinin hapishane idaresi tarafından açlık grevini sonlandırması için baskıya maruz kaldığını söyledi.

Şeyh Salah'ın açlık grevi sürecini Kur’an tilavetiyle ve ibadetlerle geçirdiğini belirten el-Hamayse, cezaevi idaresinin Şeyh Salah'ın zindan günlerinde yaşadıklarını kaleme aldığı hatıratının bulunduğu ve Filistin davasıyla ilgili yazılar kaleme aldığı 50 adet defterine de el koyduğunu belirtti.

El-Hamayse, yarın Bi’ru’s-Seba hapishanesinde açlık grevinin üçüncü gününe giren Şeyh Salah'ı ziyaret edeceklerini ve hukuki süreçle ilgili bilgi alacaklarını söyledi.

"Şiddete teşvik" suçlamasıyla 9 ay hapis cezasına çarptırılan Salah, mayıs ayından beri Bi'ru's-Seba kentindeki hapishanede tutuluyor. Mizan İnsan Hakları Merkezi yetkilileri, hapishane idaresinin Salah için önce bir aylık tecrit uygulamasına karar verdiğini ancak beş aydır uzatılan bu uygulamanın sürekli hale getirildiğini ifade ediyor.

Yorumlar