Putin'in Özbekistan'ı ziyareti

- Rusya Devlet Başkanı Putin: - "Özbekistan halkını ve yönetimini desteklemek için üzerimize düşen her şeyi yapacağız "

Google Haberlere Abone ol
Putin'in Özbekistan'ı ziyareti

TAŞKENT (AA) - Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile Özbekistan'ın stratejik ortak olduklarını belirterek, "Özbekistan halkını ve yönetimini desteklemek, ülkelerimiz arasındaki karşılıklı gelişme yolunu sağlamlaştırmak için üzerimize düşen her şeyi yapacağız." dedi.

Putin, geçirdiği beyin kanaması sonucu tedavi gördüğü hastanede geçen hafta vefat eden Özbekistan Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un mezarını ziyaretinin ardından merhum Cumhurbaşkanının eşi Tatyana ve kızı Lola Kerimova'ya taziyelerini iletti.

Daha sonra Özbekistan Başbakanı Şavkat Mirziyoyev ile bir süre görüşen Putin, Kerimov'un zorlu günlerde, ülkesi için büyük işler başardığını kaydetti.

Kerimov'un vefatından derin üzüntü duyduğunu ifade eden Putin, merhum liderle arasında çok olumlu ve güvene dayalı bir ilişki bulunduğunu söyledi.

Özbekistan ile Rusya arasında stratejik ortaklık bulunduğunu dile getiren Putin, "Özbekistan halkını ve yönetimini desteklemek, ülkelerimiz arasındaki karşılıklı gelişme yolunu sağlamlaştırmak için üzerimize düşen her şeyi yapacağız. En güvenilir dost olarak tam ölçüde bize güvenebilirsiniz." diye konuştu.

Başbakan Mirziyoyev de desteklerinden dolayı Özbek halkı adına Putin'e teşekkürlerini iletti.

Putin'in ziyaretinin çok şey anlattığına dikkati çeken Mirziyoyev, "Bu hakiki dostun desteğidir. Uzun yıllar boyunca, iki ülke devlet başkanlarının birlikte kurduğu bu köprüyü pekiştirerek devam ettireceğiz." ifadesini kullandı.

Putin, G-20 Liderler Zirvesi dönüşü geldiği Özbekistan'da, Kerimov'un Semerkant'taki Şahi Zinde Külliyesi yakınındaki mezarını ziyaret etmişti.

Yorumlar