Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Sosyal Bilim Ödülü sahiplerini buldu

- Ödül, Koç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Türkarslan, Koç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Kılınçarslan ve Northwestern Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden Göksel tarafından paylaşıldı

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Sosyal Bilim Ödülü sahiplerini buldu

İSTANBUL (AA) - Kadın çalışmaları alanında araştırmalar yapan doktora öğrencilerine teşvik amacıyla verilen Prof. Dr. Nermin Abadan Unat Sosyal Bilim Ödülü sahiplerini buldu.

Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Araştırma ve Uygulama Merkezinden (KOÇ-KAM) yapılan açıklamaya göre, ödül, kadın çalışmaları alanının geliştirilmesinin öncü isimlerinden Prof. Dr. Nermin Abadan Unat adına bu yıl ilk kez düzenlendi.

KOÇ-KAM Direktörü ve Koç Üniversitesi İnsani Bilimler ve Edebiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Feride Acar ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayşe Ayata’dan oluşan jüri heyetinin değerlendirmesi sonucunda, özgünlük, araştırma konusunun temel çerçevesinin tanımlanması ve araştırma yöntemlerine ilişkin açıklık ölçütlerine göre ödülün üst düzey yetkinlik gösteren üç aday arasında paylaştırılmasına karar verdi.

Koç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Gizem Türkarslan, Koç Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünden Pelin Kılınçarslan ve Northwestern Üniversitesi Sosyoloji Bölümünden Hayrunnisa Göksel 20 bin dolarlık ödülü bölüşen üç isim oldu.

Ödül, Prof. Dr. Nermin Abadan Unat ve Mustafa Kemal Abadan'ın da katıldığı törenle sahiplerine verildi.

Abadan Ödülleri, Mustafa Abadan tarafından 2008 yılında Turkish Philantrophy Funds'da (TPF) kurulan bir yatırım fonu aracılığıyla sağlanıyor. Turkish Philantrophy Funds Amerikalı Türklerin bir araya gelerek oluşturduğu, eğitim, toplumsal cinsiyet eşitliği, kalkınma ve afet yardımı alanlarını hedef alan New York merkezli bir topluluk ve yardım vakfı.

Yorumlar