Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi'nin Açılış Töreni-2

Cumhurbaşkanı Erdoğan: (2) - "Ben Batı'ya sesleniyorum, bu ülkeden kaçıp giden teröristleri Brüksel meydanında konuşturan, nutuk attıran siz değil misiniz? Bunların elinde bir de hastane raporları var biliyor musunuz? Avrupa’dan rapor almışlar, bunların raporları da sahte. Raporlu olanın meydanda ne işi var? Meydanda gelmiş konuşuyor" - "Trump’a ne diyorlar, diktatör... Siz hani demokrattınız? Demokratlar sandıktan çıkana inanmaz mı? Sandıktan böyle bir netice çıktığına göre şimdi Trump niye diktatör oldu? Durun bakalım daha çalışmadı, bir çalışsın, biz Amerika'nın iç işlerine karışmayız, bizi enterese etmez. Peki İngiltere'ye ne oluyor? Avrupa'nın değişik yerlerindekilere ne oluyor? Bunları anlamak mümkün değil" - "Bunlardan bir şey olmaz. Bunlar dürüst değildir, bunlar darbecileri kırmızı halılarda karşılayanlardır. Biz ise darbecileri indirdiğimiz için bunlar rahatsız oluyorlar. Eğer darbeciler 15 Temmuz'da başarılı olsaydı var ya bunlar Avrupa'nın meydanlarında zil takıp oynayacaklardı" - "Millet derse ki 'biz idam istiyoruz'. 248 şehit vermiş, 293 gazisi var. 'Ben idam istiyorum' derse ve 'Bu parlamentoya gelirse, parlamentodan bu geçerse, bana da bu gelirse, ben de bunu onaylarım' diyorum. Diyorlar ki; ‘Ama Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunu reddeder. 'Beni orası ilgilendirmez' diyorum”

Google Haberlere Abone ol
Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi'nin Açılış Töreni-2

İSTANBUL (AA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Ben Batı'ya sesleniyorum, bu ülkeden kaçıp giden teröristleri Brüksel meydanında konuşturan, nukut attıran siz değil misiniz? Bunların elinde bir de hastane raporları var biliyor musunuz? Avrupa’dan rapor almışlar, bunların raporları da sahte. Raporlu olanın meydanda ne işi var? Meydanda gelmiş konuşuyor." dedi.

Sancaktepe’deki Prof. Dr. Necmettin Erbakan Külliyesi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD seçimlerini kazanan Trump’ın demokratlar tarafından diktatör ilan edildiğini belirterek, "Trump’a ne diyorlar, diktatör. Siz hani demokrattınız? Demokratlar sandıktan çıkana inanmaz mı? Sandıktan böyle bir netice çıktığına göre şimdi Trump niye diktatör oldu? Durun bakalım daha çalışmadı, bir çalışsın biz Amerika’nın iç işlerine karışmayız, bizi enterese etmez. Peki İngiltere’ye ne oluyor? Avrupa’nın değişik yerlerindekilere ne oluyor? Bunları anlamak mümkün değil." değerlendirmesinde bulundu.

"Bunlar tatlı su demokratıdır, bunlardan bir şey olmaz" ifadelerini kullanan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bunlar dürüst değildir, bunlar darbecileri kırmızı halılarda karşılayanlardır. Biz ise darbecileri indirdiğimiz için bunlar rahatsız oluyorlar. Eğer darbeciler 15 Temmuz'da başarılı olsaydı var ya bunlar Avrupa’nın meydanlarında zil takıp oynayacaklardı."

- "İdam kararı bana gelirse onaylarım"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "idam isteriz" sloganları üzerine, şunları kaydetti:

"Siz idam istiyorsunuz ya, beyefendiler bundan rahatsız oluyor. Şimdi ben diyorum ki, geliyorlar ya Avrupa’dan. Geldikleri zaman konuşuyoruz, diyorum ki ‘Demokrasi nedir? Milletin iradesine saygı duymaktır, sandığa saygı duymaktır. Millet derse ki biz idam istiyoruz.' 248 şehit vermiş, 293 gazisi var. ‘Ben idam istiyorum’ derse ve ‘Bu parlamentoya gelirse, parlamentodan bu geçerse, bana da bu gelirse, ben de bunu onaylarım’ diyorum. Diyorlar ki ‘Ama Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bunu reddeder. ‘Beni orası ilgilendirmez’ diyorum. Çünkü Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin verdiği çok kararlar var, ‘Biz tanırız’ diyorum, biliriz. Kardeşlerim bu millet asildir. Bu milletin iradesi herkesin saygı duyması gereken bir iradedir. Onlar isteseler de istemeseler de karar sizin kararınızdır. Benim Mehmetçiğim şehit olacak, bunların umurunda değil. Benim 248 vatandaşım şehit olacak, bunların umurunda değil. Benim ülkem yakılıp yıkılacak, bunların umurunda değil. Bir günde 53 kardeşimiz Güneydoğu’da Kürt kardeşimiz öldürülecek. Öldüren Kürt, talimatı veren Kürt, bunlar hala utanmadan onları savunacak."

Batı'ya seslenen Erdoğan, "Bu ülkeden kaçıp giden teröristleri Brüksel meydanında konuşturan, nukut attıran siz değil misiniz? Bunların elinde bir de hastane raporları var, biliyor musunuz? Avrupa’dan rapor almışlar, bunların raporları da sahte. Raporlu olanın meydanda ne işi var? Meydanda gelmiş konuşuyor. Bütün bunların yanında bir başka adım da şu, bunlarla bizi tehdit ediyorlar. Neymiş milletvekilleri hapse girmiş. Buradan hatırlatıyorum, dokunulmazlığın kaldırılmasını bunlar istemedi mi? Dokunulmazlık kalkınca niye rahatsız oldular? Dokunulmazlık kalkınca gelip yargıda ifade veren siyasi parti liderleri bile var. Bak verdiler bitti iş, bunlar niye kaçtı, çünkü bunlar teröre bulaştılar. Teröre yataklık yaptılar." diye konuştu.

- "Terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğiz"

Erdoğan, terörle mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceklerini belirterek, "Suriye'de de DEAŞ'la PYD ile YPG ile PKK ile hepsiyle terörle mücadeleyi sürdüreceğiz. Tamam şehit veriyoruz, eyvallah, canımız yanıyor biliyoruz ama biz şuna da inanıyoruz; şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı, cananı bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda. Biz böyle yürüdük." ifadelerini kullandı.

Gazilerle şehit eşlerinin bulunduğunu dile getiren Erdoğan, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Allah onlardan razı olsun. Hep söylüyorum; şunu unutmayın, bizim rabiamız var. Birincisi tek millet. Biz, Türk'ü, Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i, Gürcü'sü, Abhaz'ı, Boşnak'ı, 80 milyon tek milletiz. Milleti İbrahim. Unutmayın tek millet. İki, tek bayrak. Bizim bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır. Hilal, bağımsızlığımızın ifadesidir. Her yıldız bir şehittir ve üç, 'bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak, eğer uğrunda ölen varsa vatandır.' Eğer bir toprağın uğrunda ölen yoksa bizim kültürümüzde biz ona vatan demeyiz, o ne olur, tarla olur tarla, o arazi olur, arsa bile imar geçerse arsa olur. Vatan olması için de şehit kanlarıyla o toprağın yoğurulması lazım. 780 bin kilometrekarelik bizim böyle bir vatan toprağımız var. Rabia dört, tek devlet, Türkiye Cumhuriyeti'nden başka bizim devletimiz yok. Buna bir defa herkesin inanması lazım. Bu bizim inşallah başarımızın sırrıdır. Bir şeyi sizlerden rica ediyorum, bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız hep birlikte Türkiye olacağız."

Konuşmasının ardından Erdoğan, beraberindekilerle külliyenin açılış kurdelesini kesti.

(Bitti)

Yorumlar