Postacılardan çuvallı protesto

- Samsun'da posta dağıttıkları çuvalları giyen postacılar, fazla mesai ücreti ve yıpranma zammı verilmesini talep etti

Google Haberlere Abone ol
Postacılardan çuvallı protesto

SAMSUN (AA) - Samsun'da, posta dağıttıkları çuvalları giyen postacılar, kendilerine fazla mesai ücreti ve yıpranma zammı verilmesini talep etti.

Postacılar, 75. yıl Posta İşletmeleri Dağıtım Müdürlüğü önünde toplanarak, protesto eylemi yaptı.

Türk Haber-Sen Samsun Şube Başkanı Mehmet Tanrıkulu grup adına yaptığı basın açıklamasında, postacıların zor koşullarda çalıştığını, iş hacminin üç katına çıkmasına rağmen personel sayısının azaldığını söyledi.

Postacılara yıpranma zammı verilmesini ve çalışma koşullarının iyileştirmesini istediklerini belirten Tanrıkulu, "Her türlü hava şartlarında karda, kışta, yağmurda, çamurda her gün 20-30 kilo postayı gram gram dağıtarak ortalama gün boyu 18-20 kilometre yol yürümekteyiz. İş hacmimiz üç kat artarken, personel sayımız azalmıştır. Bu yoğun çalışmadan dolayı postacılar bel fıtığı, kemik erimesi, taban çökmesi, romatizmaya yakalanıp belli bir süre sonra iş yapamaz hale gelmektedir." diye konuştu.

Devletin, posta dağıtıcıları 55 yaşına geldiğinde yıprandığını kabul ederek emekli yaptığını, ancak bugüne kadar yıpranma zammı verilmediğini söyleyen Tanrıkulu, haklarının verilmesi için toplayacakları imzaları Başbakanlığa ileteceklerini ifade etti.

Basın açıklamasının ardından postacılar görevlerine döndü.

Yorumlar