Portekiz orman yangınlarına karşı uluslararası yardım istedi

- Portekiz hükümeti, orman yangınlarına karşı mücadele için AB içindeki Sivil Koruma Mekanizması'nın aktifleştirilmesini istedi

Google Haberlere Abone ol
Portekiz orman yangınlarına karşı uluslararası yardım istedi

MADRİD (AA) - Portekiz'de 12'si büyük çaplı olmak üzere toplam 105 yerde devam eden orman yangınlarını söndürmek için uluslararası yardım talep edildi.

Portekiz İçişleri Bakanı Constanca Urbano de Sousa konuya ilişkin basına yaptığı açıklamada, Avrupa'daki doğal felaketlere karşı acil müdahale programı olan AB içindeki Sivil Koruma Mekanizması'nın aktifleştirilmesini talep ettiklerini bildirdi.

"Öngörülmesi çok güç olan meteorolojik şartlarla mücadele ediyoruz" diyen Sousa, diğer ülkelerden de yardım istemek zorunda kaldıklarını ifade etti. Portekiz'e ilk yardımların İspanya ve İtalya'dan geldiği, AB dışından da Fas hükümetinin de Portekiz'e iki uçak gönderme kararı aldığı belirtildi.

Bu arada 3'ü aynı aileden ve 1'i de orman işçi olmak üzere 4 kişinin hayatını kaybettiği ülkenin güneybatısındaki Madeira Adası'ndaki yangınlar devam ediyor.

Binden fazla kişinin evini terk etmek zorunda kaldığı Madeira Adası'nda özellikle turizm sektörünün ciddi zarara uğradığına işaret edildi. Portekiz Başbakanı Antonio Costa'nın da bugün Maderia Adası'na giderek, yetkililerden bilgi alacağı belirtildi.

Ülke genelinde toplam 105 yerde orman yangını devam ederken, 3 binden fazla kişinin yangın söndürme çalışmalarına katıldığı bilgisi verildi.

Yorumlar