Polonya'dan Arnavutluk'un AB üyeliğine destek

- Polonya Dışişleri Bakanı Waszczykowski, Arnavut mevkidaşı Bushati ile görüştü - Waszczykowski, AB'ye üyelik sürecinde Arnavutluk'u desteklemeye devam edeceklerini ifade etti

Google Haberlere Abone ol
Polonya'dan Arnavutluk'un AB üyeliğine destek

TİRAN (AA) - Polonya Dışişleri Bakanı Witold Waszczykowski, Avrupa Birliği'ne (AB) üyelik sürecinde Arnavutluk'u desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

Resmi temaslarda bulunmak üzere Arnavutluk'un başkenti Tiran'a gelen Waszczykowski, Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Bushati ile görüştü.

Waszczykowski, Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Polonya'nın Arnavutluk ile hem siyasi hem de ekonomik alanda ilişkilerini geliştirmeyi hedeflediğini ifade etti.

İki ülkenin de NATO üyesi olduğunu hatırlatan Waszczykowski, "Aynı şekilde, AB gibi ikinci bir kurumda da bir arada olmamızı ümit ediyorum. Polonya, AB'ye üyelik sürecinde Arnavutluk'u desteklemeye devam edecek." dedi.

Arnavutluk Dışişleri Bakanı Bushati de Polonya'nın, AB'nin genişlemesini destekleyen ülkelerden biri olduğuna işaret ederek, görüşmede Arnavutluk'un AB sürecinin yanı sıra Avrupa güvenliğinin karşılaştığı zorluklar ile NATO'nun Varşova'daki zirvesinden beklentilerin ele alındığını kaydetti.

AB'ye üyelik sürecinde Arnavutluk'a verdiği sürekli destek için Waszczykowski'ye teşekkür eden Bushati, "Bilindiği gibi Polonya, demokrasiye geçiş konusunda zengin tecrübeye sahip, AB'nin kilit ülkelerinden biri. Arnavutluk'un bu ülkeyle ilişkileri her zaman çok samimi olmuştur." ifadelerini kullandı.

Yorumlar