Polonya'daki maden kazası

- Bakır madenindeki kazada göçük altında kalan 3 madencinin cansız bedenine ulaşıldı

Google Haberlere Abone ol
Polonya'daki maden kazası

VARŞOVA (AA) - Polonya'nın güneyinde bir bakır madeninde meydana gelen göçükte mahsur kalan son 3 madencinin cesedine ulaşıldığı bildirildi.

Şirketin müdürü Pawel Markowski, arama kurtarma ekiplerinin göçük altında kalan ve yaşları 23 ila 50 arasında değişen son 3 madencinin cesedinin çok zor şartlar altında çıkarıldığını söyledi.

Markowski, kazanın şirketin 55 yıllık tarihinde yaşanan en trajik olay olduğunu dile getirdi.

Dün ülkenin güneybatısındaki Polkovice kasabası yakınlarında bulunan Rudna bakır madeninde yerin bin 100 metre altında sarsıntı sonucu oluşan göçükte 5 madenci yaşamını yitirmiş, 5'i de yaralı olarak hastaneye kaldırılmıştı. 3 madencinin yara almadan kurtulduğu olayda 3 kişiye ulaşılamamıştı.

Yetkililerin kazanın ardından soruşturma başlattığı açıklanmıştı.

Rudna madeninde, 2013 yılında meydana gelen kazada 19 madenci mahsur kalmış, arama kurtarma çalışmaları sonucu madenciler kurtarılmıştı.

Avrupa'nın en büyük bakır cevheri madeni olan Rudna, yıllık 12 milyon ton üretim kapasitesiyle dünyanın en büyüklerinden biri olarak faaliyet gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Andrzej Duda, resmi ziyarette bulunduğu İsveç'ten madencilerinin ailelerine başsağlığı dileklerini iletmiş ve ailelere gerekli devlet desteğinin verileceğini açıklamıştı.

Meclis üyeleri de ölenlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunarak dua etmişti.


Yorumlar