Polisten 'toplumsal olaylara müdahale' tatbikatı

- Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesince, toplumsal olaylara müdahale tatbikatı gerçekleştirildi - Senaryo gereği polis ekiplerine taş ve molotofkokteyli ile saldıran gruba TOMA ve panzerlerin yanı sıra biber gazıyla müdahale edildi

Google Haberlere Abone ol
Polisten 'toplumsal olaylara müdahale' tatbikatı

ADIYAMAN (AA) - Adıyaman Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şubesince, toplumsal olaylara müdahale tatbikatı yapıldı.

Adıyaman Şehirlerarası Terminali'nde gerçekleştirilen tatbikat, ekiplerin eğitim gösterisiyle başladı. Daha sonra senaryo gereği bir grup eylemci, izinsiz gösteri yaptı.

Uyarılara rağmen eylemini sürdüren, polise taş ve molotofkokteyli atan göstericilere TOMA ve panzerlerin yanı sıra biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Ara sokaklara kaçan göstericiler, kısa sürede yakalandı.

İl Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Şube Müdürü Nuh Tezcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, çevik kuvvet ekiplerinin toplumsal olaylar konusundaki hassasiyetlerini artırmaya çalıştıklarını söyledi.

Çevik kuvvet ekiplerinin toplu hareket ederek olaylara müdahale eden bir birim olduğunu belirten Tezcan, "Tatbikatta taş, sopa, tazyikli su, TOMA ve panzer kullandık. Ekibimizin kapasitesini gördük. Bundan sonra iki ayda bir tatbikat yapacağız." dedi.



Yorumlar