“Polis ve askere çaylar müesseseden“

Erzurum'da bir çay bahçesi işletmecisi FETÖ'nün darbe girişimi sonrası asker ve polise vefa borcunu ödemek için çay bahçesine gelen polis ve askerden hesap almıyor

Google Haberlere Abone ol
“Polis ve askere çaylar müesseseden“
Erzurum'da çay bahçesi işleten Abdulbahri Önal, Fethullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sonrası polis ve askere vefa borcunu ödemek amacıyla çay bahçesine gelen polis ve askerlerden hesap almıyor.

Önal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 2 yıldır kentin Saraybosna Caddesi'ndeki çay bahçesini işlettiğini belirterek, FETÖ'nün darbe girişiminden sonra asker ve polise destek olmak amacıyla 15 gün önce çay bahçesine gelen asker ve polisten hesap almamaya başladıklarını ifade etti.

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Önal, "Para almamamın nedeni asker ve polisin parası olmadığı için değil. Bu darbe girişiminde asker ve polisle sivil halkın karşı karşıya getirilmek istendiğini düşündüm. Özellikle askeri cephe aldılar. Sonuçta hepimiz şehit torunuyuz. Vatan bizim. Asker, polis bizim. Asker ve polisimizin yanında olduğumuzu göstermek istedik." diye konuştu.

Önal, asker ve polislerin sivil geldiklerinde mesleklerini söylemeden hesabı ödemek istediklerini belirterek, sivil kıyafetli güvenlik görevlilerinden de hal ve hareketlerinden polis ve asker olduklarını anlayarak hesap almadıklarını anlattı.

Müşterilerden de olumlu tepki aldıklarını dile getiren Önal, "Hesap istemiyoruz. Ama polis ve asker misafirlerimiz özellikle hesabı ödemek istiyor. Çayın maliyeti de yok, olsa da fark etmez. Amaç onların yanında olduğumuzu göstermek." dedi.

Müşterilerden Atatürk Üniversitesi öğrencisi Ahmet Karaca da çay bahçesi işletmecisi Önal'ın asker ve polislere destek olduğunu göstermek adına yaptığı uygulamanın güzel olduğunu söyledi.

Üniversite öğrencisi Sefa Çağlayan da "Asker ve polisimizin çektiği zorlukları hepimiz biliyoruz. Herkes bir şekilde destek olup, güvenlik güçlerimizin moralini yüksek tutmaya çalışıyor. Asker ve polisin maaşlarında da düzenleme yapılması gerektiğini düşünüyorum." diye konuştu.

Halkın güvenlik güçleri sayesinde rahatça çayını içebildiğini dile getiren Çağlayan, "Biz burada oturup rahatça çayımızı içebiliyorsak bu polis ve askerler sayesinde oluyor. Onlar elini taşın altına koyuyorsa her işletme elini taşın altına koymalı." ifadelerini kullandı.

Yorumlar