Polis ekibine saldıran teröristlerin etkisiz hale getirilmesi

- Bitlis Valisi Çınar: "Güvenlik güçlerimiz, devletimiz ve halkımız el biriliğiyle, Türkiye'nin ve Bitlis'in gündeminden bu kirli oyunu ve belayı silmenin gayreti içerisindeyiz"

Google Haberlere Abone ol
Polis ekibine saldıran teröristlerin etkisiz hale getirilmesi

BİTLİS (AA) - Bitlis Valisi Ahmet Çınar, polis kontrol noktasına saldıran teröristlerin etkisiz hale getirilmesine ilişkin, "Güvenlik güçlerimiz, devletimiz ve halkımız el biriliğiyle, Türkiye'nin ve Bitlis'in gündeminden bu kirli oyunu ve belayı silmenin gayreti içerisindeyiz." dedi.

Çınar, İl Emniyet Müdürü Fatih Kaya ile Bitlis Devlet Hastanesine gelerek, terör örgütü PKK mensuplarının açtığı ateş sonucu yaralanan vatandaşların sağlık durumu hakkında bilgi aldı.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Çınar, sabah saatlerinde Van-Tatvan karayolundaki polis kontrol noktasına sivil bir aracın içinde 4 veya 5 kişi oldukları tahmin edilen bir grup teröristin geldiğini söyledi.

Güvenlik görevlilerinin teröristleri fark ederek ateş ettiğini ve 3 teröristin etkisiz hale getirildiğini anımsatan Çınar, "Bir terörist yaralı halde kaçarak ormanlık alana girdi. Onun takibi yapılıyor. Kaçan yaralı teröristin yakalanması için bölgede unsurlarımız var ve tedbirler alındı. Olay yerinin 100 metre ilerisi meşelik dediğimiz sıkı bir ormanlık alan. Yapraklarda olduğu için insanın saklanmasına çok müsait. Arkadaşlarımız ellerinden geleni yaptılar, takip ediyoruz. Her yerde muhalif oluyorlar, yeniliyorlar. Devletimizin ve büyüklerimizin dediği gibi, Türkiye'nin gündeminden terör dediğimiz bu bela kalkacak." diye konuştu.

- "Sonlara da gelindi diyebileceğimiz bir durum var"

Çınar, terörle mücadeleye verdikleri destekten dolayı vatandaşlara teşekkür ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu destekler olmasa, zaten teröründe bu kadar hızlı zayıflaması ve bitirilmesi mümkün olmaz. Güvenlik güçlerimiz, devletimiz ve halkımız el biriliğiyle, Türkiye'nin ve Bitlis'in gündeminden bu kirli oyunu ve belayı silmenin gayreti içerisindeyiz. Sonlara gelindi diyebileceğimiz bir durum var. İnşallah memleketimiz, milletimiz ve şehrimiz huzura kavuşur. Çanakkale Valiliğinden buraya geldim. Çanakkale'de gündemimiz turistti, Bitlis'e geldim gündemimiz terör oldu. Dolayısıyla bu kadar farklı bir hayat ve bu kadar zarar veren bir gerçeklikle, bölgemiz ve halkımız karşı karşıya. Sadece bu bölgeye zarar vermekle kalmıyor, Türkiye'nin her yerinde bu zararlı etkiyi yapıyor. Küçük dünyamızı ve bu cennet vatanımızı dar ve cehennem kılmak için uğraşan bu kirli, ahmak ve uşak yapıyla hep beraber mücadele edip neticeyi alacağız. Şeytani bir oyunun ve fantezinin içinde şeytana uşaklık ve kölelik yapan bir durum var. Sivillere bu eylemleri yeni yapmıyorlar. Nine, kadın, çocuk demeden lojmanlara roket atan, lojmanın kapısında büyük patlayıcılarla eylem yapan bir anlayışın insanlıkla, adamlıkla ve Anadolu tabiriyle delikanlılıkla hiçbir alakası yok. Bunlar her türlü kötülüğe ve pisliğe müsait o anlayışta bir örgüt. Ama sonları da yakın diye görüyoruz."

- "Çok fazla mermi aynı yönden isabet etmiş"

Saldırıda yaralanan 4 vatandaşın kontrol noktasında kendi araçlarında olduklarını aktaran Vali Çınar, teröristlerin 2 metre yakınlarındaki sivil araca ateş ederek yaraladığını, şehit ettiğini vurguladı.

Araca isabet eden bütün mermilerin tek yönden atıldığını belirten Çınar, "Çok fazla mermi aynı yönden isabet etmiş durumda. Dolayısıyla sivil ayrımı gözetmeksizin, kim olduklarına bakmaksızın istediklerini yapan gerçeklikle karşı karşıyayız. Bu vatandaşlarımızın tamamı Bitlisli. Ayrıca yaralılarımızdan 2'si vefat etmişti. Bir genç kızımızın durumu iyi ve hayati tehlikesi yok. Durumu daha da iyiye gidiyor. Bir hastamızın başından aldığı bir yara var. Durumu halen ciddiyetini koruyor. Ancak şu anda durumu iyi seyrediyor." ifadesini kullandı.

- "Mermi kapının deliğinden isabet etmiş"

Saldırıda yaralanan Şenel Vecel'in dayısının oğlu Kenan Turan ise, "Kuzenim sabah ev temizliği yaptığı sırada silah seslerinin gelmesi üzerine camdan bakınca mermi kapının deliğinden kendisine isabet ediyor. Orası çatışma bölgesi. Biz bu olaylara memleket ve halk olarak karşıyız. Cenabı Allah hepimize güzel günler nasip etsin. İnşallah güzel günler göreceğiz. Allah emniyet ve jandarma ekiplerini korusun. Amacımız huzurlu olmak ve güzel bir ortamda yaşamaktır. Ramazan ayında bu olayların çıkmasına çok karşıyız" diye konuştu.

Vali Çınar, yaralı yakınlarıyla bir süre sohbet ettikten sonra hastaneden ayrıldı.

Yorumlar