PKK'nın siyasetçilere yönelik saldırılarına tepki

- Türkiye'deki huzur ve güven ortamını baltalamaya yönelik hain saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK'nın, saldırılarında siyasi partileri ve siyasetçileri de hedef alması tepkiyle karşılandı - AK Parti Van İl Başkanı Soğanda: - "Çukur siyasetinde başarısız oldular bu nedenle sivilleri ve siyasetçileri hedef alıyorlar. Dünyanın hiç bir yerinden siyasiler hedef alınmaz. Bu saldırılar, onların sonlarının geldiğini gösteriyor" - Saadet Partisi Van İl Başkanı İlhan: - "Halk desteğini tamamen kaybetmiş bir terör örgütü, polis, asker, sivil ve siyasetçi gözetmeksizin saldırılarını arttırdı. Daha çok katliamlar yaparak korku salmak istiyorlar ama artık terör örgütünün sonu geldi" - AK Parti Hakkari İl Başkanı Fırat: - "Bütün bu saldırılara rağmen hükümetimizin hiçbir projesinde en ufak bir aksama meydana gelmedi. Bu da terör örgütünü rahatsız etti. Bu kapsamda sivil insanları hedef almaya başladılar" - AK Parti Bitlis İl Başkanı Tanglay: - "Bunlar kanla, vahşetle besleniyorlar. Ama bunlara asla boyun eğmeyeceğiz ve bu bölgeyi onlara bırakmayacağız" - AK Parti Muş İl Başkanı Ergün: - "İnsanları çocuklarının gözü önünde öldüren başka bir terör örgütü göremezsiniz. Bunlar, döktükleri kanda boğulacaklar" - Hür Dava Partisi Muş İl Başkanı Çağlayan: - "Bölgede ciddi bir plan ve provokasyon yaratılmak isteniyor. Bu nedenle güvenlik önlemleri daha çok arttırılmalıdır"

Google Haberlere Abone ol
PKK'nın siyasetçilere yönelik saldırılarına tepki

VAN (AA) - Türkiye'deki huzur ve güven ortamını baltalamaya yönelik hain saldırılar gerçekleştiren terör örgütü PKK'nın, saldırılarında siyasi partileri ve siyasetçileri de hedef alması tepkiyle karşılandı.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde uzun yıllardır devam eden terör saldırılarının yaşandığı illerden Van, Bitlis, Hakkari ve Muş'taki siyasi parti temsilcileri, terör örgütünün hedef gözetmeksizin gerçekleştirdiği hain saldırıları kınadı.

Van'ın Özalp ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu hayatını kaybeden AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ile Diyarbakır'da AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in terör saldırısı sonucu öldürülmesine tepki gösteren siyasiler, saldırıları "vahşet" olarak değerlendirdi.

AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, AA muhabirine yaptığı açıklamada, siyasileri hedef alan terör saldırılarını kınadı.

DEAŞ, FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerinin hiç bir değerinin olmadığını belirten Soğanda, terör örgütü PKK'nın 30 yıldır bölgede yaşayan halka saldırdığını ve kaos ortamı yaratmak istediğini ifade etti.

- "Çukur siyasetinden başarısız oldular, siyasetçilere saldırdılar"

Soğanda, PKK terörünün bölgede kendi yandaşları dışında başka siyasi görüşlere yaşam hakkı tanımadığını kaydederek, şunları söyledi:

"Kürtler adına çıkıp yıllardır Kürtleri katlediyorlar. Çukur siyasetinde başarısız oldular bu nedenle sivil ve siyasetçileri hedef alıyorlar. Dünyanın hiç bir yerinde siyasiler hedef alınmaz. Bu saldırılar, onların sonlarının geldiğini gösteriyor. Bizler tüm halkımızla omuz omuza vererek onların karşısında dik duracağız. Onları yaptıklarına pişman edeceğiz. Hiç bir şekilde yılmadık ve yılmayacağız. Şemdinli, Özalp ve Diyarbakır'da partimizin temsilcilerine yönelik bu terör saldırılarını kınıyoruz."

Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan da yapılan saldırları, terör örgütünün son çırpınışları olarak gördüklerini ifade etti.

Teröristlerin gözlerini "kan bürüdüğünü" belirten Özay, her platformda barıştan söz eden siyasilerin bu saldırılar karşısında sessiz kaldığını kaydetti.

- "Terör örgütünün sonu geldi"

Özay, siyasilerin hedef alınmasının kabul edilemez olduğunu değerlendirerek, şöyle devam etti:

"Halk desteğini tamamen kaybetmiş bir terör örgütü, polis, asker, sivil ve siyasetçi gözetmeksizin saldırılarını arttırdı. Daha çok katliamlar yaparak, korku salmak istiyorlar ama artık terör örgütünün sonu geldi. İnsanları evlerinde, sokakta çocuklarının gözleri önünde katlettiler. Çoluk çocuk demeden suikast girişimlerinde bulunuyorlar. Şemdinli'de Ahmet Budak isimli AK Partili vatandaşımız, Özalp ilçesinde AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Aydın Muştu ve dün gece AK Parti Diyarbakır Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert'in katledilmesi, teröristlerin insanlıklarının bittiğini gösteriyor. Biz siyasetçiler de bu konuda daha tedbirli olacağız."

AK Parti Hakkari İl Başkanı Nurettin Fırat, HDP ve terör örgütü PKK'nın çukur siyasetinde maskelerinin düştüğünü söyledi.

Terör örgütü PKK'nın 15 Temmuz'dan sonra kimlerle işbirliği içerisinde olduklarının ortaya çıktığını ifade eden Fırat, darbe girişiminden sonra Hakkari bölgesinde teröristlerin büyük kayıplar verdiğini anımsattı.

- "Hükümetin projeleri teröristleri rahatsız etti"

Fırat, ülkenin birliği ve huzuru için her türlü fedakarlığı yapmayı sürdüreceklerini kaydederek, "Bütün bu saldırılara rağmen hükümetimizin hiçbir projesinde en ufak bir aksama meydana gelmedi. Bu da terör örgütünü rahatsız etti. Bu kapsamda sivil insanları hedef almaya başladılar. Halk desteği giderek biten terör örgütü giderek kan kaybediyor. Onların sivilleri ve siyasetçileri hedef alan tehditlerine asla boyun eğmedik eğmeyeceğiz. Korku imparatorluğu yaratarak hiç bir şeye varamazlar. Onlar saldırdıkça bizler daha çok güçlenip birbirimize kenetleniyoruz." diye konuştu.

AK Parti Bitlis İl Başkanı Nesrullah Tanglay, siyasilere saldıran HDP ve terör örgütü PKK'nın Kürtlerin temsilcilerinin olamayacağını söyledi.

- "Bunlar kanla, vahşetle besleniyorlar"

Terör örgütü PKK'nın yıllardır Kürtleri katlettiğini anlatan Tanglay, şunları kaydetti:

"90'lı yıllarda nasıl ki kundaktaki bebekleri katlettilerse şimdi de sivilleri katlediyorlar. HDP demokrasi ve barış söylemleriyle ortaya çıkıyor. Ama bu partinin demokrasi ve barışla alakalarının olmadığını gördük. Bunlar kanla, vahşetle besleniyorlar. Ama bunlara asla boyun eğmeyeceğiz ve bu bölgeyi onlara bırakmayacağız. İnsanları çocuklarının önünde katledecek kadar şereften yoksunlar."

- "Asla geri adım atmayacağız"

AK Parti Muş İl Başkanı Namık Ergün de Kürtler adına ortaya çıktığını savunan terör örgütü PKK'nın Kürtleri katlettiğini belirtti.

Yaşananları "terör örgütünün son çırpınışları" olarak değerlendiren Ergün, "Özalp, Şemdinli ve Diyarbakır'da öldürülen parti temsilcilerimiz de Kürt değil miydi? Bu terör örgütü tamamen Kürt düşmanıdır. Bölgedeki siyasileri yıldırmaya çalışıyorlar. Ama bizler asla geri adım atmayacağız. Daha etkin bir şekilde çalışmalarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. İnsanları çocuklarının gözü önünde öldüren başka bir terör örgütü göremezsiniz. Bunlar, döktükleri kanda boğulacaklar." dedi.

-"Provokasyon yaratılmak isteniyor"

Hür Dava Partisi Muş İl Başkanı Mehmet Şirin Çağlayan ise terör örgütünün amacının bölgeyi kaos ve etnik bir çatışma ortamına sürüklemek olduğunu söyledi.

Bölgede saldırıların son bulmasını isteyen Çağlayan, "Terör saldırılarına maruz kalan vatandaşların da görüşlerine yer verilerek yeni süreç başlatılmalıdır. Terör örgütü daha önce siyasilerin hedef alınması konusunda tehditler savurmuştu. Bölgede ciddi bir plan ve provokasyon yaratılmak isteniyor. Bu nedenle güvenlik önlemleri daha çok arttırılmalıdır. İnşallah bu saldırılar en kısa sürede son bulur." diye konuştu.

Yorumlar