PKK ve PYDEuropol raporunda

- Europol raporunda, PYD ve silahlı kanadı YPG'nin terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantıları olduğu belirtildi - Avrupa'da, 2015 Temmuz ayından sonra PKK’nın para toplama ve propaganda faaliyetlerinde ve örgüte katılımda artış olduğu kaydedildi

Google Haberlere Abone ol
PKK ve PYDEuropol raporunda

BRÜKSEL (AA) - Europol tarafından, PYD ve silahlı kanadı YPG'nin terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantıları olduğu belirtilerek, geçen temmuz ayından sonra Avrupa'da PKK'ya katılımın arttığı bildirildi.

Avrupa Polis Teşkilatı (Europol), "AB Terörizm Durumu ve Trendi 2016" başlıklı rapor yayınladı.

Raporda, terör örgütü PKK’ya önemli yer ayrıldı. PKK’nın, AB ülkelerinde 2015 yılında terör saldırısı düzenlemediği ancak grubun AB tarafından terörist organizasyon olarak sayıldığı kaydedildi.

Artan çatışma ortamı nedeniyle PKK ve ilgili grupların AB’de eylemlerini genişletebileceği, eylemlerinde "şiddetli karşılaşmalar" meydana gelebileceği ifade edildi.

Avrupa'da, 2015 Temmuz ayından sonra PKK’nın para toplama ve propaganda faaliyetlerinin arttığı ve örgüte katılımda artış olduğu kayıtlara geçirilen raporda, şu ifadeler yer aldı:

"Avusturya, Belçika, Fransa, Almanya, Yunanistan, Romanya, İsveç, İsviçre ve Hollanda'da PKK'nın yıllık para toplama kampanyalarının devam ettiği, buralarda bağış, üyelik ücreti, aidat adı altında para toplandığı rapor edildi. Toplanan paralarla, PKK, HPG ve grubun Suriye'deki muadili PYD ve silahlı kanadı YPG'nin finanse ettiğine inanılıyor."

-AB'de 211 terör saldırısı

Öte yandan rapora göre, 2015 yılında AB üyesi ülkelerde toplam 211 terör saldırısı gerçekleştirildi. AB’de geçen yıl gerçekleştirilen terör saldırılarında toplam 151 kişi yaşamını yitirirken 360 kişi de yaralandı. Geçen yıl, İngiltere'de 103, Fransa’da 72, İspanya’da 25 terör saldırısı gerçekleşti. AB ülkelerinde toplam bin 77 kişi terörle bağlantılı suçlardan ötürü tutuklandı. Tutuklamaların 424’ü sadece Fransa’da yapıldı. İspanya’da 187, İngiltere’de 134 tutuklama oldu.

AB’de terörle bağlantılı suçlardan ötürü, 2013'de 535 kişi, 2014'de 774 kişi tutuklandı. Birlik'te, 2013'de 152, 2014'de 201 terör saldırısı gerçekleştirildi.

Yorumlar