PKK'lının evinden Gülen'in kitapları çıktı

PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan kişinin evinden Fetullah Gülen'in yazdığı kitaplar bulundu.

Google Haberlere Abone ol
PKK'lının evinden Gülen'in kitapları çıktı
Erzurum'un Karayazı ilçesinde, terör örgütü PKK/KCK'ya yönelik operasyonda gözaltına alınan bir kişinin evindeki aramada, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) elebaşı Fetullah Gülen'in yazdığı kitaplar bulundu.

Alınan bilgiye göre, İl Emniyet Müdürlüğü koordinesinde, terör örgütü PKK/KCK'nın faaliyetlerinin engellenmesi ve örgüt mensuplarının ele geçirilmesi başta olmak üzere suçun önlenmesi ve suçluların yakalanması amacıyla dün, Karayazı ilçesinde düzenlenen operasyonda gözaltına alınan terör örgütü PKK üyesi M.Ş, D.K. ve K.P'nin polisteki işlemleri sürüyor.

Özel Harekat Şube ve Terörle Mücadele Şube müdürlükleri başta olmak üzere İl Emniyet Müdürlüğüne bağlı bin 300 polisin katılımı ve jandarmanın desteğinde gerçekleştirilen operasyonda yakalanan bu kişilerin, polisin yaklaşık bir ay süren teknik ve fiziki takibinin ardından yakalandığı belirtildi.

Söz konusu 3 zanlının, terör örgütü PKK/KCK'nın milis yapılanması içinde yer aldıkları ve Karayazı ilçesi ile çevresindeki ilçelerde "örgüt adına eylemlere katılmak, örgüte eleman kazandırmak ve örgüt mensuplarına yardım ve yataklık yaptıkları" iddiasıyla gözaltına alındığı öğrenildi.

Operasyonda, polislerce ilçedeki 70 ayrı adreste yapılan aramalarda 2 ruhsatsız tabanca ve bir av tüfeğinin yanı sıra FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yazdığı belirtilen bazı kitaplar bulunduğu kaydedildi.

Ele geçirilen söz konusu kitapların terör örgütü PKK üyesi K.P'nin evinde bulunduğu ve bu kişinin FETÖ ile bir bağlantısının olup olmadığının polislerce araştırıldığı bildirildi.

K.P'nin evinde bulunan Fetullah Gülen imzalı "İrşat Ekseni" ve "Sonsuz Nur" isimli kitaplara da polisin el koyduğu ifade edildi.

Erzurum Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünde işlemleri süren M.Ş, D.K. ve K.P'nin işlemlerinin ardından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

Aynı ilçede bir FETÖ üyesi PKK/KCK operasyonunda yakalanmıştı.

Karayazı ilçesinde, 1 Ağustos'ta İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, yine PKK/KCK'nın sözde "köy komiteleri, milis ve işbirlikçi yapılanmaları içinde hareket eden, örgüte yardım ve yataklık" yapan kişilere yönelik operasyonda 60 kişi gözaltına alınmıştı.

Bu kişilerin ev ve iş yerlerindeki aramalarda, 10 ruhsatsız av tüfeği, 152 fişek, 52 cep telefonu, 5 tablet, birer dizüstü bilgisayar ve taşınabilir bellek, 32 CD ile örgütsel doküman ele geçirilmişti.

Aralarında bir FETÖ üyesi de yer alan bu kişilerin de emniyetteki işlemlerine devam edildiği kaydedildi.

Bu operasyonda yakalanan FETÖ üyesinin de PKK mensupları ile bir ilişkisinin bulunup bulunmadığı yönündeki polisin araştırmasının sürdüğü öğrenildi.

Yorumlar