PKK'lı teröristler Münbiç'te hendek kazıyor

ABD ile Türkiye arasında uzun süren görüşmeler neticesinde Münbiç'te bulunan terör örgütü PKK/YPG ve PYD'nin de içinde bulunduğu çatı örgüt SGD'nin bölgeden çekilmesi noktasında mutabakat sağlanmasına rağmen teröristler Münbiç'te cirit atıyor. Çekilmek bir yana terör örgütünün bazı noktalarda hendek kazdığı ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
PKK'lı teröristler Münbiç'te hendek kazıyor

Sonhaberler | Haber Merkezi

Türkiye ile ABD arasında varılan anlaşmaya göre terör örgütü PKK/YPG/PYD'nin Münbiç'ten Fırat'ın doğusuna çekilmesi gerekiyordu. Ancak ortaya çıkan yeni görüntülere ve elde edilen bilgilere göre terör örgütü PKK Menbiç'ten çekilmek yerine hendek kazıyor.

TRT Haber ekibinin elde ettiği görüntülere göre Terör örgütü Dadat köyü, Fırat Kalkanı Harekatı bölgesi ile Münbiç sınır hattında hendek ve siper kazıyor.

KÖYDE ABD BAYRAĞI DALGALANIYOR

Terör örgütü PKK tarafından işgal edilen köyde terör örgütünün en büyük destekçisi ABD'nin bayrağı dalgalanıyor. Gazeteciler tarafından görüntülenen köyde teröristlerin kazı yaptığı görülüyor. Yüzde 99'u Araplardan oluşan köyün nüfusu terör örgütünün baskısından kaçışlar yüzünden 600'e düşmüş.

ABD'nin silah desteğiyle Suriye'de güç kazanan terör örgütü 2 buçuk Dadat köyünü işgali altında bulunduruyor. 

ABD HELİKOPTERLERİ BÖLGEDE UÇUŞ YAPTI

Gazeteciler bölgede çekimlerini sürdürürken iki Amerikan helikopterinin sınır hattına çok yakın bir noktada yaptığı devriye uçuşu kameralara yansıdı.

TSK BÖLGEDE DEVRİYE FAALİYETLERİNİ SÜRDÜRÜYOR

İki ülke arasından uzun süren görüşmelerin ardından Türk ve ABD askerlerinin Münbiç'te koordineli ancak ayrı devriye faaliyetleri yürütmesi kararlaştırılmıştı. Bunun yanında terör örgütlerinin bölgeden ayrılması noktasında mutabakat sağlanmıştı.

Türk ve ABD askerleri anlaşmalar çerçevesinde bölgede koordineli, bağımsız devriye görevlerini sürdürüyor.

TSK: ON İKİNCİ DEVREYİ GÖREVİ İCRA EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Münbiç'te 12. devriye görevini gerçekleştirdi.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, TSK ve ABD Silahlı Kuvvetleri unsurları tarafından Fırat Kalkanı Harekat alanı ile Münbiç arasında kalan hatta, 12. koordineli/bağımsız devriye faaliyetinin icra edildiği bildirildi.

Yorumlar

demir iyi iyi kendi mezarlarını kazıyorlar