"Piyalepaşa İstanbul"un temeli atıldı

- Türkiye'nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğu belirtilen, 450 bin metrekare üzerine inşa edilecek Piyalepaşa İstanbul’un temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla atıldı - Topbaş: - "Özel sektörün bu konuda aktif olması bizim işimizi kolaylaştırıyor. Projenin en kısa sürede tamamlanıp, vatandaşımızın yaşamına katkı sunmasını temenni ediyorum" - Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Polat: - "Projeyle, semt kültürünü yeniden canlandıracağız"

Google Haberlere Abone ol
"Piyalepaşa İstanbul"un temeli atıldı

İSTANBUL (AA) - Türkiye'nin özel sektör tarafından hayata geçirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğu belirtilen, 450 bin metrekare üzerine inşa edilecek Piyalepaşa İstanbul’un temeli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla atıldı.

Topbaş, törendeki konuşmasında, barınma hakkının, insanın doğuştan gelen, en temel haklarından olduğunu söyledi. Temeli atılan projenin, İstanbul ve Türkiye'ye çok şeyler katacağını belirten Topbaş, "Güzel bir proje. İstanbul'un en merkezi ve dinamik noktalarından Piyalepaşa'ya canlılık getirecek, kentsel dönüşüme örnek olacak bir proje hayata geçiyor. Bunun özel sektör eliyle yapılması ayrıca önemli. Çünkü, özel sektörün bu konuda aktif olması bizim işimizi kolaylaştırıyor. Projenin en kısa sürede tamamlanıp, vatandaşımızın yaşamına katkı sunmasını temenni ediyorum" dedi.
Dünyanın her yerinde olduğu gibi Türkiye'de de teknolojik gelişmelere bağlı, yeni yaşam fırsatları konusunda ciddi değişim olduğunu ifade eden Topbaş, şöyle devam etti:"Özellikle AK Parti iktidarları döneminde, AK Partili belediyeler tarafından kentsel dönüşüm adıyla ciddi yenilenmeler oluyor. Geçmişte bu konuda tek tip projeler yapılıyordu. Artık bu konuda büyük zenginlik var. Eskiden biliyorsunuz özellikle İstanbul'un gecekondulaşma sıkıntısı vardı. Artık gayet uygun şartlarda yaşam alanları inşa ediyoruz. Bu nedenle bunlara gerek kalmadı. Türkiye bu değişimle farklı bir ülke haline geliyor. Dünya bu başarımızdan bahsediyor. Artık örnek olarak gösteriliyoruz. Merkezi yönetim, bakanlıklar, belediyeler, STK'lar, iş dünyası, vatandaş el ele verdik. Müthiş bir gelişme dönemi geçiriyoruz."
Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat da Piyalepaşa İstanbul'un özel sektör tarafından gerçekleştirilen en büyük kentsel dönüşüm projesi olduğunu belirtti. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinden izler taşıyacak şekilde karma kullanım projesi hazırladıklarını anlatan Polat, "Projeyle, semt kültürünü yeniden canlandıracağız. İstanbullular için eski mahalle mefhumu önemliydi. Şimdilerde o sıcak mahalle hayatını, insanların birbirleriyle yakalayacağı samimi komşuluk ilişkisini, çocukların sokaklarda keyif içinde oynadığı oyunları özlemle anar olduk. Bu açıdan da Piyalepaşa İstanbul’un önemli bir açığı kapatacağına gönülden inanıyoruz." şeklinde konuştu.
- Piyalepaşa İstanbul Projesi
İstanbul’un en eski ve değerli semtlerinden Piyalepaşa'da 82 dönüm arazi üzerinde hayata geçirilen Piyalepaşa İstanbul, konut, rezidans, ofis, otel ve alışveriş sokağından oluşan bir karma kullanım projesi olarak tasarlandı. Selçuklu ve Osmanlı mimarisinden izler taşıyan proje, kademeli cepheleri, geniş saçakları, cumbaları, havuzları ve iç avlu sistemiyle bulunduğu semtin tarihi dokusuna uyumlu bir tasarım anlayışının eseri olacak. Yaşam, alışveriş ve eğlenceyi bir arada sunan Piyalepaşa İstanbul’da ihtiyaç ve beklentilere yönelik 55 metrekareden 207 metrekareye kadar değişen farklı büyüklük ve tipte 760 daire ve 190 rezidans yer alıyor.
Piyalepaşa İstanbul, 550 metre uzunluğunda ve 17 metre genişliğindeki alışveriş sokağı ile ulusal ve uluslararası 120 mağazasıyla İstanbulluların yeni alışveriş merkezi olmaya aday. Proje içerisindeki 2 katlı alışveriş sokağında mağazaların yanı sıra 9 salonlu sinema kompleksi, zengin fastfood noktaları ile farklı damaklara hitap eden seçkin restoran ve kafeler bulunuyor. Alışveriş sokağı ile İstanbulluları şehre ve sokağa geri çağıracak olan projede "yaşayan" bir mahalle dokusu vurgulanacak. Kurgulanan bu konseptle, sokaktaki alışveriş ve semt kültürü Piyalepaşa İstanbul’da yeniden canlandırılması hedefleniyor.Projenin 3 bin 500 metrekareden oluşan kapalı sosyal tesis alanında, fitness salonundan kapalı basketbol sahasına, kapalı havuzdan çocuk havuzuna, saunadan buhar odasına ve SPA hizmetlerine kadar birçok sosyal imkan yer alıyor. Çocuklar için de ekstra oyun alanları barındıran proje, yüzde 48 yeşil alanı sayesinde, sahiplerine ve kullanıcılarına doğayla iç içe huzur ortamı vadediyor.

Yorumlar