Piri Reis Üniversitesi Gemisi 2. seferine çıktı

İSTANBUL (AA) - Piri Reis Üniversitesi'nin denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesine kattığı ve üniversite ile aynı adı taşıyan gemisi, bu yıl...

Google Haberlere Abone ol
Piri Reis Üniversitesi Gemisi 2. seferine çıktı

İSTANBUL (AA) - Piri Reis Üniversitesi'nin denizcilik eğitimine katkı sağlamak amacıyla bünyesine kattığı ve üniversite ile aynı adı taşıyan gemisi, bu yıl ikinci kez eğitim ve staj amaçlı denize açıldı.

Üniversite açıklamasına göre, öğrencilerin uygulamalı eğitim sorununa çözüm olarak gerçekleştirilen okul gemisi projesi, denizcilik öğrencilerinin zorunlu staj için şirket bulma sıkıntısını çözüyor. Sadece Türkiye değil dünyada yaşanan staj gemisi bulma sorununu geçen yıl aşan Piri Reis Üniversitesi, kendi öğrencilerinin yanı sıra Türkiye'deki diğer 9 üniversiteden ve diğer ülkelerdeki 5 üniversiteden öğrencileri kabul ediyor.

Yaklaşık 190 öğrenci hem eğitim alacak, hem de staj yapacak. Piri Reis Üniversitesi Gemisi, 11 Temmuz'da Zeytinburnu Zeyport limanından demir alarak seferine başladı. Gemi buradan ilk ziyaret limanı olarak Gölcük'e hareket etti. Öğrencilere gemi mürettebatı hariç 2 aylık süreçte 25 öğretim görevlisi eşlik edecek. Geminin kaptanlığını ise üniversitenin Kurucu Vakfı TÜDEV mezunu İbrahim Süslü üstlendi.

Bu sene ikinci açık deniz eğitim seyrine başlayan Piri Reis Üniversitesi Gemisi'nin staj seyri 2 ay olarak belirlendi. Gemi, ilk ay Marmara, Ege ve Akdeniz limanlarına (Gölcük, Bandırma, Geyikli, İzmir, Marmaris, Antalya, Finike, Çeşme, Çanakkale), ikinci ay ise Karadeniz limanlarına (Köstence/Odesa, Samsun, Batum, Rize, Trabzon, Sinop, Amasra, Ereğli) uğrayacak.

Yorumlar