"Peygamberler Şehri"nde ilk teravih kılındı

- Şanlıurfa'da inanç turizminin önemli merkezlerinden biri olan tarihi Balıklıgöl Yerleşkesi'nde ilk teravih namazı kılındı

Google Haberlere Abone ol
"Peygamberler Şehri"nde ilk teravih kılındı

ŞANLIURFA (AA) - İnanç turizminin önemli merkezlerinden Şanlıurfa’da vatandaşlar ilk teravih namazı için Balıklıgöl yerleşkesine akın etti.

Hazreti İbrahim'in doğduğu, Hazreti Eyyüp, Hazreti Elyasa ve Hazreti Şuayp peygamberlerin yaşadığı rivayet edilen ve bundan dolayı ''peygamberler şehri'' olarak anılan Şanlıurfa, inanç turizmi açısından önemli potansiyeli barındırıyor.

Ramazan dolayısıyla Türkiye'nin çeşitli yerlerinden gelenler, Balıklıgöl yerleşkesinde bulunan ve Hazreti İbrahim'in doğduğu rivayet edilen mağaraya girerek, dönemin hükümdarı Nemrut'un zulmünden kurtulmak için annesi tarafından burada bir süre saklanan Peygamberin hatırasının bulunduğu mekanda dua etti.

Hazreti İbrahim'in ateşe atıldığı yer olarak rivayet edilen Balıklıgöl'de balıklara yem attan ziyaretçiler, burada hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yatsı ezanının okunmasıyla başta Dergah Camisi olmak üzere yerleşkedeki camilere akın edenler ramazanın ilk teravih namazını kıldı. Namaz dolayısıyla camilerde yer kalmadığı görüldü.

Vatandaşlardan Ahmet Durmaz, ramazana kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Onbir ayın sultanının ilk teravih namazını kılmak için yerleşkeye geldiğini anlatan Durmaz, namazın ardından tüm İslam alemi için dua edeceğini kaydetti.

Yorumlar