"Peygamberimizi Çocuklarımıza Nasıl Anlatmalı?" paneli

- Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım: - "Her kim Peygamber Efendimiz'den bize bir hadis aktarmışsa onlar adeta ölümsüzleşmiştir. Eğer bu çağın insanı, hayata bir iz bırakmak istiyorsa, akıllı adamın yapacağı iş peygambere dair bir iş yapmaktır"

Google Haberlere Abone ol
"Peygamberimizi Çocuklarımıza Nasıl Anlatmalı?" paneli

İSTANBUL (AA) - Siyer Vakfı Kurucusu Muhammed Emin Yıldırım, "Her kim Peygamber Efendimiz'den bize bir hadis aktarmışsa onlar adeta ölümsüzleşmiştir. Eğer bu çağın insanı, hayata bir iz bırakmak istiyorsa, akıllı adamın yapacağı iş peygambere dair bir iş yapmaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Siyer Vakfı, Eyüp İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Eyüp Müftülüğü ve Eyüp Belediyesi'nin de destekleriyle Eyüp Kültür Merkezinde "Peygamberimiz Çocuklarımıza Nasıl Anlatmalı?" konulu panel düzenledi.

Siyer Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamada, panelde günümüzde kaliteli iş yapacak insanların azlığına dikkat çekildi.

Bu sıkıntının çözümünün istişare ve kolektif akıl üretmekte olduğunu söyleyen Muhammed Emin Yıldırım, panelde yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Herkes her işi güzel yapamaz ama kim hangi işi güzel yapıyorsa, oluşturulacak heyetlerle ortaya güzel işler koyma adına gayret etmeliyiz. Biz de bunun için çalışıyoruz. 'Az olsun, benim olsun' mantığı, Müslüman zihniyeti değildir. Veda haccında Efendimizi dinleyen sahabe sayısının, bazı rivayetlerde muhtelif olmakla birlikte 124 bin olduğu söylenir. Biz 124 bin sahabenin sadece 10 binini tespit edebiliyor, bu 10 bin sahabeninse yaklaşık 9 binini sadece isim olarak biliyoruz. Geri kalan bin sahabeden 232 tanesini iyice tanırız. Bu 232 sahabenin kim olduğunu araştırdığınızda, onların, hadis nakleden sahabeler olduğunu görürsünüz. Her kim Efendimiz'den bize bir hadis aktarmışsa onlar adeta ölümsüzleşmiştir. Eğer bu çağın insanı, hayata bir iz bırakmak istiyorsa, akıllı adamın yapacağı iş peygambere dair bir iş yapmaktır. Çünkü onun adına yapılan her iş değer kazanır, bereket kazanır."

- "Hizmet konusunda sorumluluğumuz var"

Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Adem Apak da konuşmasında ayrım yapmadan herkese hizmet vermek zorunda olduklarının altını çizdi.

İlimleriyle hizmet etmek konusunda Allah’a karşı sorumlu olduklarını vurgulayan Apak, "Bu sebeple halisane niyetle hizmet etmeye çalışıyor ve bu anlamda aynı niyetle hizmet etmekte olan Siyer Vakfı ve Siyer Yayınları’nın da yaptığı çalışmalara gücümüz nispetince destek veriyoruz. İnşallah bu hizmet. Efendimiz’in doğru tanınmasına vesile olacaksa, biz hocalık görevimizi bir parça yerine getirmiş oluruz." ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Siyer Yayınları Başkanı Ömür Yıldırım’ın moderatörlüğünde yapılan ilk oturumda, "Peygamberimizi ve Sahabileri Çocuklarımıza Anlatırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?", "Peygamberimizi ve Sahabileri Çocuklarımıza Sevdirerek Anlatmanın Yöntemleri" ve "Peygamberimizin ve Sahabilerin Çizgi Dünyasına Aktarımı" konuları ele alındı.

Moderatörlüğünü Prof. Dr. Adnan Demircan'ın yaptığı ikinci oturumda ise "Çocuklarımıza Peygamberimizin Hayatını Nasıl Anlatmalı?", "Çocuklarımıza Peygamberimizin Ahlakını Nasıl Anlatmalı?", "Çocuklarımıza Peygamberimizin ve O’nun Arkadaşlarını Nasıl Anlatmalı?", "Çocuklarımıza Peygamberimizin (sas) Döneminde Yaşanmış Olayları Nasıl Anlatmalı?" konuları değerlendirildi.

Programın sonunda Siyer Yayınları tarafından hazırlanan, "Peygamberim Serisi" okuyucunun beğenisine sunuldu.

Yorumlar