Peugeot rallicileri Eskişehir'de yarışacak

- Peugeot Sport Türkiye destekli ralliciler Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın beşinci yarışı için 3-4 Eylül'de Eskişehir’de mücadele edecek - Neo Motorspor adına Peugeot 208 T16 R5 ile yarışan milli sporcular, Eskişehir Rally’de kazanmayı ve liderliklerini korumayı hedefliyor

Google Haberlere Abone ol
Peugeot rallicileri Eskişehir'de yarışacak

İSTANBUL (AA) - Peugeot Sport Türkiye destekli ralliciler Yağız Avcı ve Bahadır Gücenmez, Türkiye Ralli Şampiyonası’nın beşinci yarışı için 3-4 Eylül'de Eskişehir’de mücadele edecek. Neo Motorspor adına Peugeot 208 T16 R5 ile yarışan milli sporcular, Eskişehir Rally’de kazanmayı ve liderliklerini korumayı hedefliyor.

Peugeot açıklamasına göre, 2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın 5. yarışı olan Eskişehir Rally, Avrupa Ralli Kupası’na aday olarak Eskişehir Otomobil Sporları Kulübü (ESOK) tarafından 3-4 Eylül'de tarihlerinde düzenleniyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi katkıları ile bu yıl 7. kez düzenlenen ralli, uzun bir aradan sonra gece etapları ile sporcular ve izleyiciler için farklı bir heyecan yaşatmaya hazırlanıyor. Cumartesi günü saat 15.45’te Espark önünden verilecek sembolik start ile başlayacak olan rallinin ilk gününde, ekipler 7 özel etap geçtikten sonra saat 22.30’dan itibaren servis alanında ilk günü tamamlayacaklar.

Rallinin ikinci günü, 11.30’da direksiyon başına geçecek olan ekipler, 3 özel etabın ardından saat 15.00’da Espark önündeki finiş podyumuna ulaşabilmek için mücadele edecekler.

Açıklamada yer verilen bilgilere göre, Peugeot Sport Türkiye destekli Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ekibi, sezonun beşinci yarışı için Eskişehir’de olacak. Bu yarış öncesinde şampiyona lideri olan Avcı, Peugeot 208 T16 R5 ile mücadele edecekleri yarış öncesi düşüncelerini ''Eskişehir Rallisi'ne bir yıl aradan sonra geri dönüyoruz, aynı zamanda bu sezon ikinci asfalt yarışımız olacak. Hızlı bir şekilde asfalt zemine ve 208 T16'ya tekrardan adapte olup iyi bir tempo yakalamaya çalışacağız. Gece etaplarının da yer alacağı bu yarışta, ekip olarak yine elimizden geleni yapıp iyi puanlar almaya çalışacağız. Herkese şimdiden başarılar ve kolaylıklar dilerim.'' diye ifade etti.


Yorumlar