"Petkim, geçen yıl 1,7 milyar dolar kar etti"

- SOCAR Sermayeler Departmanı Başkanı Aliyev: - "2015, Petkim için en başarılı yılllardan biri oldu. 1,8 milyon ton ürün satarak 1,7 milyar dolar kar elde ettik"

Google Haberlere Abone ol
"Petkim, geçen yıl 1,7 milyar dolar kar etti"

BAKÜ (AA) - Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi (SOCAR) Sermayeler Departmanı Başkanı Vagif Aliyev, Petkim'in geçen yıl 1,7 milyar dolar kar ettiğini bildirdi.

SOCAR başkan yardımcıları ile departman başkanları, Azerbaycanlı sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelerek, projeleriyle ilgili bilgi verdi.

Sermayeler Departmanı Başkanı Aliyev, yaptığı konuşmada, Şahdeniz yatağındaki Azerbaycan doğalgazını önce Türkiye, sonra Avrupa'ya ulaştıracak "Güney Gaz Koridoru"nda tüm çalışmaların plana uygun sürdüğünü söyledi.

Projenin ilk ayağı "Şahdeniz 2"nin dünyanın en büyük doğalgaz işletme yataklarından biri olduğunu belirten Aliyev, planlanan 26 kuyudan 9'unun kazıldığını ifade etti.

Aliyev, projenin diğer ayağı "Güney Kafkas Boru Hattı"nda da çalışmaların devam ettiğini, burada işlerin yüzde 57,4'ünün tamamlandığını dile getirdi.

Projenin üçüncü ayağı TANAP'ın inşaatının sürdüğünü kaydeden Aliyev, "Bin 166 kilometrelik boru inşa edildi, 929 kilometrelik boru inşaat alanlarına getirildi. 535 kilometrelik kaynak işleri tamamlandı. Azerbaycan şirketlerinin 2020'ye kadar bu projeye 6,2 milyar dolar harcama yapması öngörülüyor." dedi.

Türkiye'de gerçekleştirdikleri projeler ve Petkim'e değinen Aliyev, "2015, Petkim için en başarılı yılllardan biri oldu. 1,8 milyon ton ürün satarak, 1,7 milyar dolar kar elde ettik." ifadelerini kullandı.

SOCAR Başkan Yardımcısı Süleyman Kasımov ise şirketin borçları ve kredi politikalarıyla ilgili bilgi verdi.

Şirketin hisselerinin 39,9 milyar manata ulaştığını belirten Kasımov, 6,3 milyar dolar konsolide borçları olduğunu söyledi.

Tüm projeleri aksatmadan sürdürdüklerini anlatan Kasımov, projeler için alınan borçların büyük bölümünün devletin teminatı altında olduğunu ve taksitle geri ödeneceğini kaydetti.

Yorumlar