Peşmerge'nin DAEŞ'e karşı başlattığı operasyon

IKBY Güvenlik Ajansı, "Bu operasyon, Musul'u elinde tutan DAEŞ üzerindeki baskıyı artırıp kentin kurtarılması için yapılan hazırlık çalışmalarıdır" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Peşmerge'nin DAEŞ'e karşı başlattığı operasyon
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Güvenlik Ajansı, IŞİD'in elinde tuttuğu Musul kentinin kuşatılması için başlatılan operasyonun 5 bin 500 Peşmerge ile devam ettiğini bildirdi.

Güvenlik Ajansı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Musul'un doğusunda yer alan Hazır bölgesinde DAEŞ'in ellinde tuttuğu birçok köyün kurtarılması için sabah saatlerinde geniş çaplı bir operasyon başlatıldı. Bu operasyon, Musul'u elinde tutan DAEŞ üzerindeki baskıyı artırıp kentin kurtarılması için yapılan hazırlık çalışmalarıdır." denildi.

ABD öncülüğündeki uluslararası koalisyon güçlerine ait bazı askeri danışmanların da cephe gerisinde operasyonu izlediği bildirildi.

Operasyonun devam ettiği bölgede Peşmerge güçlerinin karadan ağır silahlarla ve uluslararası koalisyon güçlerinin ise havadan DAEŞ hedeflerini vurduğu kaydedildi.

Terör örgütü DAEŞ'in 10 Haziran 2014 tarihinden bu yana elinde tuttuğu Musul kentinin nüfusunun yaklaşık 2 milyon civarında olduğu belirtiliyor.

Irak Savunma Bakanı Halit el Ubeydi, 25 Mart tarihinde kentin kurtarılması için Musul'un Mahmur ilçesinden Irak ordusuna operasyona başlama emri verdiğini duyurmuş ancak bölgedeki askeri hazırlıkların yetersiz olmasından dolayı askıya alınmasına karar verilmişti.

Yorumlar