Pembe Köşk ziyarete açılacak

- 29 Ekim- 4 Aralık tarihlerinde vatandaşların ziyaretine açılacak "Pembe Köşk"te, "Genç Cumhuriyetin Eğitim Mucizesi" konulu sergi Başkentliler ile buluşacak

Google Haberlere Abone ol
Pembe Köşk ziyarete açılacak

ANKARA (AA) - İnönü Vakfı Başkanı Özden Toker, "Pembe Köşk" olarak bilinen İsmet İnönü Evi'nin, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla 29 Ekim- 4 Aralık tarihlerinde vatandaşların ziyaretine açılacağını bildirdi.

Toker, yaptığı yazılı açıklamada, Pembe Köşk'te yılda iki defa açılan sergilerde, güncel konuları seçmeye özen gösterdiklerini ifade ederek, bu yıl da İnönü Vakfı olarak Kurtuluş Savaşı döneminde başlayan ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk yıllarında devam eden eğitim çalışmaları üzerine odaklandıklarını kaydetti.

Bu kapsamda belge, bilgi, fotoğraf ve objelerin paylaşılacağı "Genç Cumhuriyetin Eğitim Mucizesi" konulu serginin açılacağını vurgulayan Toker, 27 Ekim Perşembe günü saat 17.00'de siyaset bilimci Prof. Dr. Nermin Abadan Unat'ın "Cumhuriyet Eğitim Politikasının Atılımları" konulu konuşma yapacağını bildirdi.

Toker, "Pembe Köşk" olarak bilinen İsmet İnönü Evi'ni, hem öğrenci hem de hem de vatandaşların 29 Ekim- 4 Aralık tarihlerinde 10.00-12.00 ve 13.00-17.00 saatlerinde ücretsiz ziyaret edebileceğini belirtti.







Yorumlar