Pegasus'tan yer hizmetleri atağı

- Pegasus, yer işletme hizmetlerini 20 milyon avroluk yatırım ve bin kişilik yeni istihdamla kendi personeli ve ekipmanıyla vermeye başladı - Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Nane: - "Bu yatırımla son teknoloji ürünlerini yolcularla buluşturarak, onların Pegasus'un üstün kaliteli hizmet servislerine ulaşmasını, bu sayede de yolculuk deneyimlerinin daha etkin ve kalıcı olmasını hedefliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Pegasus'tan yer hizmetleri atağı

İSTANBUL (AA) - Pegasus Hava Yolları, uçaklarına verilen tüm yer işletme hizmetlerini 20 milyon avroluk yatırım ve bin kişilik istihdamla, kendi çalışanları ve ekipmanıyla vermeye başladı.

Pegasus Hava Yolları, kendi uçakları için bundan sonra terminal tarafındaki check-in, bagaj kabul, boarding gibi hizmetlerinin yanı sıra tüm yer işletme hizmetlerini kapsayan apron ve uçak park alanı hizmetlerini de Pegasus personeliyle vermeye başladı.

Pegasus, bu alanda yaptığı yatırımla yer hizmetlerinde kullanılması için 38 akülü bagaj traktörü, 24 apron otobüsü, 18 harici elektrik ünitesi, 13 uçak itme traktörü, beşer hasta nakil ve buz çözme aracı, ikişer motor kompresörü ve klima ünitesi, uçak merdiveni, konveyör bandı, temizlik jeneratörü ve bagaj taşıma arabası satın aldı.

Yer hizmetlerinin tanıtımı için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanında gazetecilerle bir araya gelen Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, yolcu memnuniyeti ve şirket verimliliğini artırmak istediklerini, bu doğrultuda yer hizmetlerine 29 Mart itibarıyla kademeli olarak başladıklarını kaydetti.

"Bu yatırımla son teknoloji ürünlerini yolcularla buluşturarak, onların Pegasus'un üstün kaliteli hizmet servislerine ulaşmasını, bu sayede de yolculuk deneyimlerinin daha etkin ve kalıcı olmasını hedefliyoruz" diyen Nane, sistem üzerinde bir yıldan bu yana çalıştıklarını aktardı.

Nane, şöyle konuştu:

"İlk bagajın yürüyen bantlara gelmesinde süreye baktığımızda yüzde 40'lara gelen varan bir azalma oluştu. Bagajların hasar oranları, bagajların zamanında teslim ve yanlış teslim edilmeme oranlarında neredeyse sıfırlara yakın oranlarla çalışmaya başladık. Artık Sabiha Gökçen Havalimanındaki tüm uçuşlarda yer hizmetlerini Pegasus ailesi verecek. Bu sayede misafirlerimize olan güvencemizi, değeri göstermiş olduk."

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanını en yoğun kullanan havayolunun Pegasus olduğuna dikkati çeken Nane, yaşanan rötarların yüzde 97'sinin kendilerinden kaynaklanmadığını, kendilerinden kaynaklanan rötarların ise tüm yer hizmetlerinin Pegasus tarafından verilmesiyle azalacağını ifade etti.

- Bin kişilik ek istihdam

5 bin çalışanla büyük aile olduklarını ifade eden Nane, tüm yer hizmetlerinin Pegasus olarak verilmeye başlanmasıyla da ek olarak bin kişiye daha istihdam sağlandığını vurguladı.

Ekibe katılanların eğitiminin tamamlandığını belirten Mehmet Nane, "Ekipman parkını yeni oluşturduğumuz için yer hizmetleri pazarındaki en teknolojik ürünleri alma fırsatımız oldu. Bu operasyonu eksiksiz gerçekleştirebilmek için yaklaşık 20 milyon avroluk bir ekipman yatırımı gerçekleştirdik." ifadelerini kullandı.

Mehmet Nane, yurtiçi ve yurtdışında 100'den fazla noktaya ulaştıklarını, bu yılki büyüme hedeflerini de gerçekleştireceklerini kaydetti.

Pegasus Hava Yolları Yer İşletmesinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Boğaç Uğurluteğin ise uzun süredir üzerinde çalıştıkları projeyi hayata geçirdiklerini, yolcu memnuniyeti, emniyet ve verimliliğin önemli olduğunu belirtti.

Uğurluteğin, "Yola çıkarken mevcut yer hizmetleri şirketlerini çok iyi inceledik. Bir sürü farklı model gördük. Bunları kopyalamak yerine neye ihtiyacımız varsa onun üzerine çalıştık. Çok ciddi avantajlarımız olduğuna inanıyoruz. Bu yaz bunu tecrübe edeceğiz, misafirlerimize bunu hissettireceğiz." değerlendirmesini yaptı.

Yorumlar