Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Nane:

- "Türkiye, 7 ayda zor bir dönem geçirdi ama bu hayatın sonu değil. Türkiye belki kısa vadede bir şeyler kaybetmiş olabilir ama uzun vadede geleceğini, özgürlüğünü, demokrasisini kazandı" - "Bu yılın ilk 6 ayında yüzde 10'un üzerinde büyüdük. Bu yıl sonu hedefimiz de aynı paralelde" - "Bu yıl 24 milyonun üzerinde yolcu taşımayı hedefliyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Nane:

LONDRA (AA) - Pegasus Hava Yolları Genel Müdürü Mehmet Nane, Türkiye'nin bu yılın 7 ayında zor bir dönemden geçtiğini belirterek "Türkiye belki kısa vadede bir şeyler kaybetmiş olabilir ama uzun vadede geleceğini, özgürlüğünü, demokrasisini kazandı." dedi.

İngiltere'nin başkenti Londra'da düzenlenen ve çok sayıda havayolu şirketi yetkilisinin yer aldığı "Aviation Festival" isimli havacılık fuarına katılan Nane, düşük maliyetli havayollarıyla ilgili oturumun ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Bu yılın ilk 6 ayında yüzde 10'un üzerinde büyüdüklerine işaret eden Nane, bu yıl sonu hedeflerinin de aynı paralelde olduğunu dile getirdi. Nane geçen yıl 22,3 milyon yolcu taşıdıklarını, bu yılki hedeflerinin ise bu sayıyı 24 milyonun üzerine çıkartmak olduğunu aktardı.

- "Kaybettiğimizin bir kısmını kazandık"

Hem yurtiçinde hem de yurtdışında pazar paylarını artırdıklarını dile getiren Nane, Türkiye'de son dönemde yaşananların hedeflerinde değişikliğe neden olup olmadığına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

"Türkiye, 7 ayda zor bir dönem geçirdi. Bundan dolayı Türkiye'ye gelen turistlerde ve Rusya ile yaşanan istenmeyen olaydan dolayı bir azalma oldu ama bu hayatın sonu değil. Türkiye belki kısa vadede bir şeyler kaybetmiş olabilir ama uzun vadede geleceğini, özgürlüğünü, demokrasisini kazandı. İlk defa bu bir sivil toplum hareketidir. Toplum ne dedi? 'Ben benim seçtiklerimin yönetmesini istiyorum, silahla, güçle iktidara gelenlerin değil' dedi. Bu çok çok önemli ve bu olayın etkisi belli bir süre oldu ve geçti. Hükümet çok akıllı bir kararla bayram tatilini 9 gün olarak açıkladı. Bu iç turizme ciddi bir hamle getiriyor. Bu sayede kaybettiğimizin bir kısmını da kazandık. O yüzden sırf güvenlikten dolayı turist kaybı olduğunu zannetmiyorum."

- Filoya 9 uçak daha

Şu anda 76 uçaklarının bulunduğunu ifade eden Nane, bu yıl ise 9 tane yeni Airbus A320neo uçağının filoya ekleneceğine dikkati çekti.

Darbe girişiminin hemen ardından 19 Temmuz'da bu uçakların ilkinin Almanya'nın Hamburg şehrinde satın alındığını anlatan Nane, "Biz orada yabancılara, iş insanları olarak Türkiye'nin demokrasisini anlattık. Bunun anlam ve önemine binaen biz uçağımızın adını 'Demokrasi' koyduk."

Mehmet Nane, yeni destinasyonlarla ilgili ise bugün Bişkek'ten Kaşgar'a uçmaya başladıklarını söyledi.

İstanbul'daki üçüncü havaalanıyla ilgili planlamalarının sorulması üzerine Nane, "Havaalanında açılacak dördüncü pistten, yani 2019-2020'den sonra bize bir fırsat çıkabilir. O gün gelmeden, böyle bir talep oluşmaya başladığında biz kararımızı mutlaka veririz." görüşünü kaydetti.





Yorumlar