Pazarcıdan şehit yakınlarına indirim

- Ordu'da, asker arkadaşı ile dayısı şehit olan bir pazar esnafı, şehit yakınları ve gazilere yüzde 50 indirimle satış yapıyor - Pazarcı Şengönül: - "Şehitlerimiz bizim için bu mücadeleyi gösterdiyse onlar için ben de bir şeyler yapabilirim diye düşündüm. Şehit aileleri ve gaziler ne alırsa alsın yarı fiyatına veriyoruz"

Google Haberlere Abone ol
Pazarcıdan şehit yakınlarına indirim

ORDU (AA) - Ordu'da bir pazarcı, şehit yakınları ile gazilere meyve ve sebzede yüzde 50 indirim yapıyor.

Altınordu ilçesinde yaşayan ve askerlik arkadaşı ile dayısı şehit olan 41 yaşındaki Birol Şengönül, son zamanlardaki şehit haberlerinden de etkilenerek şehit yakınları ve gazilere yüzde 50 indirimle satış yapmaya karar verdi.

20 yıldır pazarcılık yapan Şengönül, AA muhabirine, yakın çevresinden şehit verdiğini ve tüm şehit haberlerinin kendisini üzdüğünü söyledi.

Türkiye'nin zor günler geçirdiğini ifade eden Şengönül, "Aşağı yukarı her gün şehit veriyoruz. Şehitlerimiz bizim için bu mücadeleyi gösterdiyse onlar için ben de bir şeyler yapabilirim diye düşündüm. Şehit aileleri ve gaziler ne alırsa alsın yarı fiyatına veriyoruz. Yüzde 50 indirimli bir kampanya başlattık." dedi.

Yaklaşık 2 aydır sürdürdüğü uygulamadan dolayı çok memnun olduğunu belirten Şengönül, "İnanın ki bir ay hiç para kazanmayacağımı bileyim, yine de bunu ömür boyu sürdürürüm. Evlatsız yaşayabilirim ama vatansız hayatta yaşayamam. Vatan benim için her şeydir." diye konuştu.

- "Herkes bu kampanyadan memnun"

Şengönül, vatandaşların kampanyayı memnuniyetle karşıladığını aktararak "Böyle bir şey uyguladığımız için çok teşekkür eden oldu. Öyle zaman oluyor ki insanımız 15 liralık alışveriş yapıyor ama 20 lira veriyor. Fazla paranın bir şehit ailesine verilmesini istiyor. Herkes bu kampanyadan memnun." ifadesini kulandı.

Bitlis'te 21 yıl önce askerliğini yaparken en yakın arkadaşının şehit olduğunu anlatan Şengönül, şunları kaydetti:

"Yol konvoyunda pusuya düştük. Yakın arkadaşımın şehit olması beni çok etkiledi. O hala benim gözlerimin önünde. 17 yıl önce de dayım Yüksekova'da şehit oldu. Bu da bende çok büyük etki yaptı. Yıllardan beri bunların etkisinde kaldım. Ne zaman bir şehit haberi duysam üzüntü içerisinde kalıyorum. Bu nedenle de şehit yakınlarına yardımcı olmak istiyorum."

Yorumlar