Paris'te sığınmacıların kaldığı park boşaltıldı

PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'in 18. bölgesinde bulunan, sığınmacıların kaldığı Jardin d'Eole parkı tahliye edildi. Jardin d'Eole parkına sabah...

Google Haberlere Abone ol
Paris'te sığınmacıların kaldığı park boşaltıldı

PARİS (AA) - Fransa'nın başkenti Paris'in 18. bölgesinde bulunan, sığınmacıların kaldığı Jardin d'Eole parkı tahliye edildi.

Jardin d'Eole parkına sabah saatlerinde gelen polis, burada kalan yaklaşık 500 sığınmacıyı Paris'in de içinde bulunduğu Ile de France bölgesindeki geçici sığınma merkezlerine götürdü.

Parkta ağırlıklı olarak Sudan, Eritre, Somali ve Afganistan'dan gelen sığınmacılar kalıyordu.

Jardin d'Eole parkı, geçen yıldan bu yana birçok kez boşaltılmış ancak sığınmacılar birkaç ay içinde yeniden buraya gelmişti. Sığınmacılar, ilk önce Calais'ye gitmek, ardından İngiltere'deki yakınlarının yanına geçmek istiyor. Ancak bunun için onları tehlikeli bir yolculuk bekliyor. Calais kentine varan sığınmacılar, hava kararınca kilometrelerce yürüyerek polisin olmadığı bir noktada otoyollara çıkmaya çalışıyor. Otoyoldan İngiltere tarafına giden kamyon ve tırlara tutunmaya çalışan sığınmacılar, bir şekilde İngiliz topraklarına geçebilmenin yolunu arıyor. Ancak otoyollara çıkan sığınmacılardan bazıları araçların ve kamyonların altında kalarak can veriyor.

Paris yönetimi, ülkede sığınmacılar için kalıcı bir merkez inşa etmemekle eleştiriliyor. Özellikle başkentte, son 1 yılda sığınmacıların kamp kurduğu 20'den fazla yer tahliye edildi.

İnsan hakları ve sığınmacı dernekleri, Fransa'nın gelen sığınmacılar için bir an önce çözüm bulması gerektiğini söylüyor.

Yorumlar