Paris Otomobil Fuarı

- Citroen, fuarda yeni C3, yeni C4 Picasso, Cxperience Concept, yeni C3 WRC, C4 Cactus, Jumpy SpaceTourer, C4 Cactus Rip Curl ve E-Mehari modellerini sergiliyor

Google Haberlere Abone ol
Paris Otomobil Fuarı

PARİS (AA) - Citroen, Paris Otomobil Fuarı'nda üst segment hibrit konsept Cxperience, yeni yarış modeli C3 WRC ve yeni C3'ün dünya lansmanını gerçekleştirdi.

Citroen, "Farklı Ol, İyi Hisset" (Be Different, Feel Good) sloganı doğrultusunda tasarladığı modellerini Paris Otomobil Fuarı’nda sergiliyor.

Marka, bugün kapılarını basın mensupları için açan fuarda, üst segment hibrit konsept Cxperience, yeni yarış modeli C3 WRC ve yeni C3'ün dünya lansmanını yaptı. "Citroen Advanced Comfort" programı kapsamındaki C4 Cactus ve yeni C4 Picasso'nun da prömiyerleri gerçekleştirildi.

Fuarda aralarında elektrikli E-Mehari, VIP minibüs Jumpy SpaceTourer ve Grip Control özelliğine sahip C4 Cactus Rip Curl gibi 2016’da satışa sunulan diğer modeller de otomobilseverlerle buluşuyor.


- Cxperience Concept


4,85 metre uzunluğunda, 2 metre genişliğinde ve 1,37 metre yüksekliğindeki Cxperience Concept, "Citroen Advanced Comfort” programı kapsamındaki tüm özellikleri taşıyor.

22 inçlik 5 kollu alaşım jantlara ve geriye doğru açılan arka kapılara sahip aracın gövdesinde yer alan adaptif hava kanalları ile aerodinamik bir yapı sunuluyor. Ayrıca düşük yakıt tüketimi ve iyileştirilmiş yol tutuşu sağlanıyor.

Citroen Cxperience Concept, plug-in hibrid bir güç yapısına sahip. 150 ve 200 HP arasında güç üreten benzinli motor 80 kW’lik elektrikli bir motor ile destekleniyor. Tamamen elektrikli olarak da ilerleyebilen araç bu sayede 60 kilometrelik menzili 0 emisyon ile aşabiliyor. Benzinli ve elektrik motorun beraber kullanımında toplam sistem gücü 300 HP’yi buluyor.

Standart bir şarj ünitesinde 4,5 saatte tamamen pilleri doldurulabilen Cxperience Concept, 6,6 kW’lik şarj istasyonlarında 2 buçuk saatten az bir sürede tamamen şarj edilebiliyor. 8 kademeli otomatik şanzıman ise benzinli motor ile elektrikli motorun arasında yer alıyor.


- Yeni C3 WRC Concept


Markanın yeni yarış modeli olan ve ilk olarak Ocak 2017’deki Monte Carlo Rallisi’nde parkurlara çıkacak olan C3 WRC Concept, Citroen Tasarım Merkezi ve Citroen Racing’in ortak çalışması sonucunda, yeni C3 üzerinden geliştirildi.

Yeni C3 modelinden 55 mm daha geniş olan C3 WRC Concept’te seri üretim modeldeki enerjik detaylar yarış versiyonuna da aktarıldı. FIA’nın yeni Dünya Ralli Şampiyonası regülasyonlarına uygun olarak geliştirilen C3 WRC yaklaşık 380 HP gücünde olacak.


- Yeni Citroen C3


5 kapılı yeni Citroen C3, 3,99 metre uzunluğuyla kompakt ve pratik yapısını koruyor. Kapsamlı kişiselleştirme özelliklerine sahip yeni Citroën C3, dünyada ilk kez sunulan Citroen ConnectedCam teknolojisini barındırıyor:

Citroen C3, günlük yolculukların sosyal ağlarda paylaşabildiği veya kaza gibi durumlarda kanıt niteliği sunmak için tasarlanan, dikiz aynasının arkasına yerleşimli bir HD kamera sistemi olan Citroen ConnectedCam gibi teknolojilerle donatıldı.

Citroen C3’ün gelişmiş sürücü destek sistemleri ayrıca ses tanıma özellikli 3D navigasyon, geri vites kamerası, şerit değiştirme uyarısı ve kör nokta uyarısını içeriyor. Tüm araç fonksiyonlarına kontrol merkezi olarak görev yapan 7 inç boyutundaki dokunmatik tabletten erişiliyor. Optimum tepki süresi kısa olduğu için tablet kapasitif ekran teknolojisi kullanıyor.

Yeni C3’ün yüksek verimlilik sunan PureTech benzinli ve BlueHDi dizel motorları, EAT6 isimli en son nesil otomatik şanzımanın da desteğiyle performans bakımından bir adım ileri gitmeyi başarıyor. Manuel şanzımanlı PureTech 3 silindirli benzinli motor, 68 HP, 82 HP ve 110 HP (Stop&Start) seviyelerine sahipken BlueHDi 75 HP (Stop&Start) ve 100 HP (Stop&Start) dizel güç üniteleri ile satışa sunuluyor. En iyi sürüş performansı ve konforu için yeni C3 kısa bir süre içerisinde EAT6 otomatik şanzıman ile de piyasada yer alacak.


- C4 Picasso


"Citroen Advanced Comfort" programı kapsamında revize edilen C4 Picasso, hem tasarım hem de konfor anlamında, markanın bu alanlardaki öncü kimliğini ileriye taşıyan modellerden ilki.

MPV segmentindeki C4 Picasso ve Grand C4 Picasso modelleri boyutlarına göre verimli iç mekan ve yükleme özelliklerini sunmaya devam ediyor. Ön yüzü tamamen yeniden tasarlanan C4 Picasso’nun yeni 17 inç alaşım jantlar ve çift renkli gövde seçenekleri ile de kişiselleştirme özellikleri artırıldı.

Araçtaki 7 inçlik dokunmatik ekrandan yeni 3D Citroen Connect Nav, navigasyon sistemi yönetilebiliyor. 12 inçlik ikinci ekran üzerinden de araç ile ilgili tüm bilgiler takip edilebiliyor.

C4 Picasso modellerinde artık, Tabela Tanımlama ve Uyarı Sistemi, tamamen frenleme yapabilen Adaptif Cruise Control, Şeritten Çıkma Uyarısı, Aktif Güvenlik Fren Sistemi, Sürücü Dikkat Uyarısı ve Kör Nokta Uyarısı gibi sistemleri de en yeni nesilleriyle sunuluyor. C4 Picasso’da düşük yakıt tüketimleriyle Euro 6 emisyonlarını karşılayan PureTech ve BlueHDi motorlar kullanılıyor.


- Citroen Advanced Comfort


Citroen, “Advanced Comfort” programını ilk olarak C4 Cactus modeli üzerinden tanıttı. Program darbe sönümleme, gövde stabilitesi, akustik kalitesi, koltuk ergonomisi, iç mekandaki ışık kalitesi, mekanın kendi ergonomisi, ergonomi ve modüler düzen gibi her türden parametre yolcuların deneyimlediği rahatlığa veya huzura katkıda bulunuyor.


- Citroen Jumpy SpaceTourer


Citroen’in modern ve karakteristik özelliklere, üç farklı gövde ve çeşitli iç tasarım seçeneklerine sahip yeni modeli Jumpy SpaceTourer, günümüz ailelerinin ve ticari şirketlerinin ihtiyaçlarına yeni çözümler sunmak için tasarlanmış özel bir model.

Yeni platformu ile Jumpy SpaceTourer, dinamik yol tutuşu ve 5.1 lt/100 km’lik sınıfının en düşük yakıt tüketimi ile verimlilik sağlıyor. Pratik ve kullanıcı dostu “Jumpy SpaceTourer” üst düzey güvenlik özellikleri ile hayatı kolaylaştırıyor.


- Elektrikli Citroën E-Mehari


Markanın tarihine bağlı kalıp, yüzünü geleceğe dönen Citroën E-Mehari, efsanevi kardeşi 1968 model Mehari’den izler taşırken, ondan daha da fazlasını vaat ediyor.

Bollore Grup ile yapılan iş birliği sonrasında Citroen ruhuna tamamen sadık, sempatik ve renkli bir otomobil olan elektrikli E-Mehari; heyecanlı, özgür ve retro duruşuyla fark yaratıyor.



Yorumlar