Paris iklim anlaşması 4 Kasım'da yürürlüğe giriyor

- BM anlaşmanın yürürlüğe girmesi için gerekli eşik geçildi

Google Haberlere Abone ol
Paris iklim anlaşması 4 Kasım'da yürürlüğe giriyor

BİRLEŞMİŞ MİLLETLER (AA) - BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, Paris İklim anlaşmasının onay sürecinin gerekli eşiği geçtiğini ve 4 Kasım'da yürülüğe gireceğini duyurdu.

BM Sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre Genel Sekreter Ban, anlaşmayı imzalayan ülkelerden onay sürecini tamamlayanların belgelerini BM'ye sunmaya devam ettiklerini belirterek, "Paris anlaşmasının yürülüğe girmesi için bugün ikinci eşiğin geçildiğini ve anlaşmanın 4 Kasım'da yürürlüğe gireceğini bildirmekten mutluluk duyuyorum." ifadesini kullandı.

Paris anlaşmasına verilen uluslararası desteği öven Ban, ülkelerin bu ortak eyleminin, iklim değişikliğinin doğuracağı risklerle mücadele adına umut verici olduğunu belirtti.

Bu anlaşmanın hayata geçirilmesi için görev süresi boyunca yoğun uğraş verdiğini hatırlatan Ban, tüm ülkelerden ve özel sektör temsilcilerinden sera gazı salınımının azaltılması ve iklim değişikliğinin kaçınılmaz etkilerinden dünyanın korunması için anlaşmayı bir an önce uygulamaya geçirmelerini istedi.

Küresel ortalama sıcaklık artış limitinin yüzyılın sonuna kadar 1 buçuk ile 2 derece arasında sınırlandırılmasını hedefleyen anlaşma nisan ayında BM'de imzaya açılmış ve onay süreçleri başlatılmıştı.

Yorumlar