Pancar teslimi için 3 kilometrelik traktör kuyruğu

- Turhal Şeker Fabrikası'nın bant sisteminin bozulması nedeniyle Zile ilçesinde bulunan kantarda 3 kilometreyi bulan traktör kuyruğu oluştu

Google Haberlere Abone ol
Pancar teslimi için 3 kilometrelik traktör kuyruğu

TOKAT (AA) - Turhal Şeker Fabrikası'nın bant sisteminin bozulması nedeniyle Zile ilçesindeki kantarda sıra bekleyen traktör konvoyunun uzunluğu 3 kilometreyi buldu.

Yıldıztepe köyündeki Boztepe kantarına pancar teslim etmek isteyen üreticiler, Turhal Şeker Fabrikası'nın bant sisteminin bozulması nedeniyle 3 günden bu yana bekliyor. Kantar sırasında bekleyen traktörlerin uzunluğu 3 kilometreye ulaştı.

Yıldıztepe köyü muhtarı Hasan Özer Kabay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Boztepe kantarında yılda ortalama 63 bin ton pancar tartıldığını söyledi.

Fabrikadaki bantların 1994 ile 1997 yıllarında kurulduğuna ve eski olduklarına dikkati çeken Kabay, "Eski olduğundan her gün bir tarafı arıza veriyor. Bantlar çalışmayınca kantarda da tartım yapılmıyor. Burada yaklaşık 3 kilometrelik kuyruk var." dedi.

Pancarın tarlada sıcaktan yanmaya başladığını, sulama şansı da olmadığını anlatan Kabay, "Kaymakam Bey'den bu sorunun çözümü için söz aldık. Sanırım şeker fabrikasının özelleştirme kapsamında olmasından dolayı bantlar yenilenmiyor." ifadesini kullandı.

Pancar tarımı yapan Dursun Güler ise son yıllarda pancar teslim etmek için sürekli kuyrukta beklediklerini belirtti.

Özellikle son 5 yıldır kantarın başında kuyruk oluştuğunu dile getiren Güler, "Bantlar, eski olması nedeniyle arızalanıyor. Onarılması da bazen 3-4 gün sürüyor. Yetkililer gelip yapıyor ama gittikten sonra hemen arıza veriyor. Bundan dolayı uzun kuyruklar oluşuyor. Pancar teslim edeceğim diye günlerce burada soğuğu yiyoruz." diye konuştu.

Zile Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de fabrikanın bantlarının eski olduğuna işaret ederek, "Şeker fabrikası özelleştirme kapsamında olduğu için bantlar yenilenemiyor. Ankara'daki yetkililerle görüştük. Buradaki sorunu en kısa sürede çözmek için çalışmalar yapıyoruz. Vatandaşımızın sıkıntısını anlıyoruz." açıklamasında bulundu.


Yorumlar